Από ό,τι φαίνεται μια διαρροή μας αποκαλύπτει μια νέα κάρτα γραφικών της Nvidia. Συγκεκριμένα, βλέπουμε ένα ακόμα custom μοντέλο από την ASUS, όμως αυτή τη φορά πρόκειται για νέο μοντέλο που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Πρόκειται για μια NVIDIA GeForce RTX 3060 Ultra, η οποία φαίνεται πως θα έρθει με μνήμη GDDR6 στα 12 GB και πολλά άλλα.

Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε Ultra μοντέλα, όμως το συγκεκριμένο tier είναι μια παραλλαγή των Ti και SUPER, προσφέροντας πολύ καλή ψύξη με έναν κλασικό σχεδιασμό. Η ASUS θα προσφέρει την RTX 3060 Ultra σε διάφορες υλοποιήσεις όπως το ROG STRIX αλλά και την TUF Gaming, για να υπάρχει ποικιλία.

Στο ψητό λοιπόν, στα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται μια αρκετά μεγάλη μνήμη GDDR6 στα 12 GB. Το PCB θα ψύχεται από που κορυφαίο σύστημα ψύξης με τεχνολογία ανεμιστήρων για μηδενικό θόρυβο. Διαθέτει μία έξοδο HDMI και 3 εξόδους DisplayPort. Όλα αυτά θα χρειαστούν μονό ή διπλό 8-pin καλώδιο για να λειτουργήσουν.

H έκδοση Ultra λέγεται ότι θα έχει τιμή στα $449 και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις 12 Ιανουαρίου στην κεντρική ομιλία του CES 2021 της NVIDIA. Εκεί ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη κάρτα.

Προφανώς οι παραλλαγές της NVIDIA RTX 3060 Ultra δεν θα κυκλοφορήσουν μόνο από την ASUS, αλλά και από άλλες εταιρείες. Είναι επίσης πιθανό ότι οι παραλλαγές με υψηλότερη μνήμη ή οι παραλλαγές SUPER, που αναφέρθηκαν πρόσφατα, θα χρησιμοποιούν επίσης την επωνυμία Ultra, κυρίως για λόγους marketing.