Οι φήμες γύρω από το AR/VR headset της Apple συνεχίζουν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το 2020. Σήμερα κυκλοφόρησε μια αναφορά από το “The Information” η οποία αποκαλύπτει με λεπτομέρεια τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φημολογούμενου headset της Apple.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή, η οποία ισχυρίζεται πως “έχει άμεση επαφή με την συσκευή” αυτή θα διαθέτει δεκάδες αισθητήρες για καταγραφή κινήσεων και για να δείχνουν live εικόνες από τον πραγματικό κόσμο σε αυτόν που το φοράει. Επίσης αναφέρεται πως θα διαθέτει δύο 8K οθόνες.

Η συσκευή λέγεται πως θα είναι AR και VR headset ταυτόχρονα και ο χρήστης θα μπορεί να αλλάζει την λειτουργία όποτε επιθυμεί. Η πηγή αναφέρει πως αναμένεται να κυκλοφορήσει ακόμα και το 2022 με τιμή γύρω στα 3.000 δολάρια. Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για την πρώτη συσκευή τέτοιου είδους από την Apple και δεν απευθύνεται άμεσα στους καταναλωτές αλλά κυρίως για βιομηχανικές λύσεις.

Το Information επίσης αναφέρει πως είδες φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο του 2020 και λέει πως αυτό μοιάζει αρκετά με τα κλασικά VR headset που έχουμε συνηθίσει ως τώρα. Αποκόπτει τελείως την επαφή αυτού που το φοράει με τον εξωτερικό κόσμο με τις κάμερες να προβάλουν την εικόνα στις δύο 8K οθόνες. Οι κάμερες επίσης θα μπορούν να ανιχνεύουν τις κινήσεις των ματιών και των χεριών και έτσι προσδίδουν λειτουργίες VR στο headset.

Η Apple φημολογείται πως δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο headset εδώ και πολλά χρόνια με το CNN να αναφέρει το 2018 πως ίσως θα έχει 8K οθόνες ενώ το Bloomberg τον περασμένο μήνα είπε πως αυτό θα επικεντρώνεται κυρίως στο VR ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα για AR.