Αν και δεν έχουμε μπει καν στην εποχή του 5G αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνονται ήδη τα βήματα για την επόμενη γενιά τεχνολογίας. Μόλις τον προηγούμενο Νοέμβριο μάθαμε πως η Apple και η Google έγιναν μέρος του ομίλου “The next G Alliance” με σκοπό “η Βόρεια Αμερική να προοδεύσει στο 6G και παραπέρα μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ χτίζονται τα θεμέλια του 5G”. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η Apple ανάρτησε μια αγγελία εργασίας που συμπεριλάμβανε “έρευνα και ανάπτυξη γύρω από το δίκτυο νέας γενιάς 6G”.

Σύμφωνα με το Telecoms, η Κίνα κατέχει 13,449 πατέντες σχετικά με το 6G δηλαδή το 35% των συνολικών που έχουν κατατεθεί. Οι ΗΠΑ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστό 18%.

Μπορεί οι ΗΠΑ και η Ε.Ε να έχουν ξεκινήσει την έρευνα γύρω από το 6G ωστόσο το China National Intellectual Property Administration (CNIPA) αναφέρει πως η Κίνα εκμεταλλεύεται το προβάδισμα που έχει στην ανάπτυξη του 5G για να παραμείνει μπροστά. Επίσης αναφέρει πως ετοιμάζονται συνεργασίες με Ιαπωνικές και Κορεάτικες εταιρείες όπως NEC, Samsung και Mitsubishi για να μειωθεί η εξάρτιση της από αμερικάνικες και ευρωπαϊκές εταιρείες.

Μπορεί το 6G να απέχει πολλά χρόνια ακόμα ωστόσο το ενδιαφέρον για τον αγώνα προς αυτό παραμένει πιο ζοφερό από ποτέ.