Μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση οικονομικών στοιχειών της Microsoft μαθαίνουμε την τεράστια επιτυχία της εταιρείας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αλλά και με σχόλια του διευθύνοντα συμβούλου, Satya Nadella, μαθαίνουμε πως σημαντικό ρόλο στην οικονομική άνοδο της εταιρείας έπαιξαν οι cloud υπηρεσίες της. Σύμφωνα με αυτά η Microsoft είδε αύξηση 47% στα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο φτάνοντας στα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Με πιο απλά λόγια μπορούμε να πούμε πως η Microsoft βγάζει 167 εκατομμύρια δολάρια την μέρα.

Παρ’ όλα αυτά που συμβαίνουν η εταιρεία παρουσιάζει σημαντική αύξηση στα κέρδη της, ακόμα και στην “εποχή της τηλεργασίας”. Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία έχει παρόμοια προηγούμενα οικονομικά αποτελέσματα που δείχνουν πως οι χρήστες-αγοραστές χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα.

Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι όταν εκτελούμε καλά τη δουλειά μας και ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών με διαφοροποιημένους τρόπους σε μεγάλες και αναπτυσσόμενες αγορές, δημιουργούμε ανάπτυξη, όπως έχουμε δει και στο commercial cloud μας – και σε νέα franchise που έχουμε δημιουργήσει, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, της ασφάλειας , και το LinkedIn, τα οποία ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως φαίνεται η ανοδική οικονομική πορεία της Microsoft θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο έτος βγάζοντας περισσότερα εκατομμύρια ανά ημέρα. Εσείς τι πιστεύετε, αξίζει η Microsoft αυτά τα κέρδη;