Όπως γνωρίζουμε, το Starlink έχει δημιουργηθεί και σχεδιαστεί για να μας προσφέρει ταχύτερο internet. Αυτό θα το πετύχει στέλνοντας χιλιάδες δορυφόρους σε τροχιά γύρω από την Γη, στέλνοντας σήμα σε αυτήν. Οι ταχύτητες που υπόσχεται το εγχείρημα του Elon Musk αλλά και οι τιμές του σίγουρα δεν αφορούν τους απλούς χρήστες του διαδικτύου. Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε η “beta έκδοση” του Starlink με δεκάδες χιλιάδες πελάτες και πλέον αυτή η δοκιμαστική περίοδος φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της.

Η πρόεδρος της εταιρείας, Gwynne Shotwell, δήλωσε το καλοκαίρι πως το Starlink θα μπορέσει να καλύψει όλο τον κόσμο το Φθινόπωρο. Ο Elon Musk ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή τη δήλωση με μια απάντησή του στο Twitter.

Το TaxisNet αντικαθίσταται από το πρακτικότερο MyAADE

Όπως φαίνεται, ένας χρήστης ονόματι @Overshield ρώτησε “πότε το Starlink θα βγει από την beta έκδοση του”. Ο Elon απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση λέγοντας πως το Starlink θα βγει από την δοκιμαστική έκδοσή του τον επόμενο μήνα, κλείνοντας όπως φαίνεται 1 χρόνο δοκιμαστικής περιόδου.

Σύμφωνα με μέσα και κριτικές του εξωτερικού, το Starlink δεν κατάφερε να πιάσει ακόμα τις ταχύτητες που υποσχέθηκε ακόμα και λίγες μέρες πριν την τελική έκδοσή του. Αυτό όμως δε φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό, αφού ο Elon Musk μας είχε ενημερώσει ότι θα υπάρχει σταδιακή εξέλιξη.