Η Google συμμορφώνεται με τους νέους νόμους της Κορέας που απαιτούν από εταιρείες όπως η Apple και η Google να προσφέρουν στους πελάτες την επιλογή να χρησιμοποιούν συστήματα πληρωμών εκτός των εφαρμογών τους στο κατάστημα εφαρμογών.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η εταιρεία θα εξακολουθεί να χρεώνει τέλη υπηρεσιών σε προγραμματιστές που επιθυμούν να δώσουν το δικό τους σύστημα πληρωμών, αλλά με μειωμένη τιμή.

google

Σύμφωνα με την έκθεση, οι προγραμματιστές ηλεκτρονικών βιβλίων και ροής μουσικής θα πληρώνουν στην Google 6% αντί για 10%, ενώ οι περισσότεροι άλλοι προγραμματιστές θα πρέπει να πληρώνουν 11% αντί για 15%. Εν τω μεταξύ, οι δημοφιλείς προγραμματιστές θα χρειαστεί να πληρώσουν 26% έναντι του κανονικού 30% στα τέλη εξυπηρέτησης. Αυτές οι εκπτώσεις έχουν σκοπό να αντισταθμίσουν το κόστος που σχετίζεται με την ύπαρξη ενός εσωτερικού συστήματος.google

Ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής της Google, Wilson White, υποστηρίζει ότι η Google χρειάζεται ακόμη να εισπράττει ποσοστά για να “συνεχίσει να επενδύει” πίσω στο Android και στο Google Play Store για να πληρώσει για την προώθηση του Android, των εργαλείων προγραμματισμού και της έρευνας ασφάλειας.

Δεν είναι σαφές εάν οι ρυθμιστικές αρχές της Κορέας θα συμμορφωθούν με την προσέγγιση της εταιρείας, αλλά σίγουρα δε θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό για τους προγραμματιστές να κάνουν επιπλέον δουλειά για να θέσουν σε λειτουργία τα δικά τους συστήματα πληρωμών.