Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια η Amazon αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε ένα από τα πιο δημοφιλή web ranking εργαλεία, το alexa.com. Μετά από ανακοίνωση, η συγκεκριμένη υπηρεσία της Alexa θα σταματήσει να λειτουργεί τον Μάϊο του 2022. Για όσους δε γνωρίζουν η συγκεκριμένη υπηρεσία της χρησιμοποιείται για ανάλυση της επισκεψιμότητας όλων των ιστοσελίδων, δείχνοντας διάφορα στατιστικά για αυτές, αλλά και τη θέση τους στην “παγκόσμια και τοπική κατάταξη”.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Πριν από 25 χρόνια ιδρύσαμε το Alexa Internet. Μετά από δύο δεκαετίες που σας παρείχε βοήθεια για να βρείτε, να συγκρίνετε και να μεγαλώσετε το κοινό σας, αποφασίσαμε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση και να κλείσουμε το alexa.com από την 1η Μαΐου 2022.

Δυστυχώς η Amazon δεν αναφέρει για ποιο λόγο αποφάσισε να τερματίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Πολλοί αναφέρουν πως αυτό έγινε λόγω πτώσης των χρηστών της υπηρεσίας, αφού εν έτη 2021 υπάρχει ποικιλία τέτοιων εργαλείων, πιθανόν καλύτερων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το PUBG γίνεται δωρεάν τον Ιανουάριο του 2022

Η Alexa σταμάτησε να προσφέρει συνδρομές στις 8 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν αγοράσει συνδρομή πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα μπορούν να την αξιοποιήσουν μέχρι και το Μάϊο του 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συνδρομές θα βρείτε στις επίσημες ανακοινώσεις της υπηρεσίας.