Ο Όμιλος του ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα το γεγονός της επιτάχυνσης ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών στην χώρα μας. Πρόκειται για μια στρατηγική του ομίλου με στόχο τα 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά το επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Αυτός ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 560.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που καλύπτει σήμερα το δίκτυο internet της Cosmote.

H Cosmote προκειμένου να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών σκοπεύει να προσφέρει υψηλές ταχύτητες internet και την αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων των δικτύων σταθερής τηλεφωνίας, καλύπτοντας τα 2/3 των γραμμών της χώρας.

internet Cosmote

Επίσης, η σημερινή ανακοίνωση αναφέρει πως θα αναβαθμιστούν εντελώς δωρεάν οι ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού internet, όπου αυτό είναι εφικτό. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει διπλασιασμός στις ήδη υπάρχουσες ταχύτητες, δωρεάν. Αναλυτικότερα, Αν κάποιος διαθέτει ADLS θα μετακινηθεί σε VDSL 50Mbps, ενώ όσοι διαθέτουν ήδη VDSL 50Mbps θα αναβαθμιστούν στα 100Mbps και όσοι έχουν ήδη 100Mbps, θα αναβαθμιστούν στα 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022. Επίσης η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και νέα προγράμματα σταθερής και internet.

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ.