Σίγουρα ο Google Chrome είναι ο πιο δημοφιλής φυλλομετρητής που υπάρχει, χάρη στα πολλά plugins που προσφέρει και στην άμεση σύνδεση με τους λογαριασμούς της Google. Ωστόσο είναι γνωστό πως μπορεί να γίνει ένα πρόγραμμα το οποίο καταναλώνει πάρα πολλή μνήμη RAM και πόρους από έναν υπολογιστή.

Ο Chrome είναι προσαρμοσμένος για βέλτιστη απόδοση και ταχύτητα και φυσικά για να το προσφέρει αυτό στους χρήστες του, καταναλώνει όση πιο πολλή μνήμη RAM μπορεί. Ωστόσο αυτή όπως είναι λογικό θα τελειώσει ή θα χρειαστεί να δεσμευτεί και από άλλα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο χρήστης στον υπολογιστή του. Έτσι πολλές φορές ο Chrome μπορεί να αισθάνεται βαρύς και να κολλάει.

Σύμφωνα με το διαδίκτυο, η δωρεάν επέκταση  Auto Tab Discard μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση πόρων από τον Chrome. Το Auto Tab Discard θέτει σε αναστολή καρτέλες οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται, μειώνοντας μεν την ταχύτητα πρόσβασης σε αυτές, ελευθερώνοντας όμως αρκετή μνήμη RAM. Το πόσο γρήγορα θα φορτώνουν οι καρτέλες εξαρτάται από την ταχύτητα της σύνδεσης σας, επίσης μπορείτε να επιλέξετε καρτέλες τις οποίες δεν θέλετε να τις θέσετε σε αναστολή.