Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το Facebook στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Κρις Χιους ήταν ένας από τους συγκατοίκους του και συν-ιδρυτής του Facebook. Ο Κρις εγκατέλειψε το Facebook πριν από 10 χρόνια.

Τώρα ο Χιους αναφέρει ότι το Facebook μεγάλωσε πάρα πολύ και έγινε πολύ δυνατό. Σε ένα άρθρο του στο New York Times λέει ότι η εταιρεία έχει δώσει πολύ δύναμη στον ιδρυτή της.

“Ο Μαρκ είναι ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος”, γράφει ο Χιους.

Αλλά είμαι θυμωμένος που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας θυσιάζοντας την ασφάλεια των χρηστών για κλικς. Απογοητεύτηκα που εγώ και η αρχική ομάδα του Facebook δεν σκέφτηκε πως ο αλγόριθμος του News Feed μπορεί να αλλάξει την κουλτούρα μας, να επηρεάσει εκλογές και να ενθαρρύνει το ακροδεξιό στοιχείο. Και ανησυχώ που ο Μαρκ περιτριγυρίζεται από μια ομάδα που ενισχύει τα πιστεύω του αντί να τα αμφισβητεί.

Ο Κρις αμφιβάλλει ότι το πρόστιμο των $5 εκατομμυρίων από το FTC θα αλλάξει κάτι. Καλεί για μεγαλύτερα μέτρα, μέχρι και διάσπαση της εταιρείας.

Το μεγαλύτερο λάθος του FTC ήταν που επέτρεψε το Facebook να αγοράσει το Instagram και το WhatsApp. H αγορά του Instagram επέφερε την κυριαρχία του Facebook στο photo-networking και το WhatsApp ήταν μια νέα εφαρμογή στην επικοινωνία mobile συσκευών.

 

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here