Μπορεί μερικά παλαιά τεχνολογικά προϊόντα να έχουν πεταχτεί στον κάδο των αχρήστων όμως υπάρχουν κάποια των οποίων η αξία έχει πολλαπλασιαστεί μέχρι σήμερα.

Παρακάτω παρουσιάζονται 6 από τα πιο ακριβά vintage τεχνολογικά προϊόντα 

Texas Instruments Speak & Spell

Texas Instruments Speak & Spell: $50 to $100

Ένα προϊόν του 1970 από το οποίο εμπνεύστηκε το “Mr. Spell” της σειράς Toy Story. Το συγκεκριμένο παιχνίδι βοηθούσε τα παιδιά να μάθουν ορθογραφία και διαθέτει μια φωνητική βοηθό που κάνει ερωτήσεις.

Τιμή: 50-100€ 

Sony TPS-L2 Walkman

Sony TPS-L2 Walkman: $300 to $700

Πλέον έχουμε το Spotify και το YouTube για να ακούμε μουσική όμως παλαιότερα υπήρχαν MP3 Players, πριν από αυτά υπήρχαν τα CD Players και ακόμα πιο πριν υπήρχαν τα κασετόφωνα. Τα πιο διάσημα ήταν τα Walkman της Sony.

Τιμή: 300-700€

Ποδήλατο γυμναστικής με Nintendo παιχνίδια

Πριν από τα VR και AR παιχνίδια, οι developers έκανε μερικές τίμιες προσπάθειες ώστε να δημιουργήσουν μια πιο ζωντανή αλληλεπίδραση με τα παιχνίδια τους. Το 1990, το Life Fitness συνεργάστηκε με την Nintendo για να κυκλοφορήσει το “Entertainment Exercise Bike“. Σήμερα είναι πάρα πολύ σπάνιο με πολλούς συλλέκτες να δίνουν πολλά χρήματα για να το αποκτήσουν.

Τιμή: 2.700-7.500€ 

iPhone

Original iPhone: $15,000

Το επαναστατικό για την εποχή του, iPhone, πρωτοκυκλοφόρησε το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν υπάρχει 10 γενιές αυτού. Για να αποκτήσει κάποιος το αρχικό iPhone θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τιμή: 15.000€

Xerox Alto

Xerox Alto: $30,000

Ο υπολογιστής Xerox Alto ανακοινώθηκε το 1973. Δεν κυκλοφόρησε ποτέ εμπορικά καθώς πουλιόταν κυρίως σε πανεπιστήμια. Το επαναστατικό του interface όπου ο χρήστης αλληλεπιδρούσε με το ποντίκι ήταν αυτό που ενέπνευσε τα Macintosh της Apple.

Τιμή: 30.000

Apple I

Apple I: $43,000

Λίγα χρόνια πριν τον πρώτο Macintosh η Apple κυκλοφόρησε τον πρώτο σταθερό υπολογιστή της, Apple I το 1976. Σύμφωνα με το Mashable, η εταιρεία πάραξε μόνο 200 κομμάτια και τα πουλούσε έναντι 666.66 δολαρίων. Πλέον, ο Apple I πωλείται πανάκριβα στο Ebay.

Τιμή: 43.000€

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here