Η Microsoft ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η νέα έκδοση που βασίζεται στον Chromium του προγράμματος περιήγησης ιστού Edge έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει γύρω στις 15 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρόγραμμα περιήγησης είναι cross-platform και ότι θα υποστηρίξει μια ολόκληρη σειρά λειτουργικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Android, iOS και … Linux.

Η έκδοση του Linux δεν αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, αλλά παρατίθεται ως επερχόμενη “στο μέλλον” σε ένα post που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Zac Bowden.

Δεν είναι μεγάλη έκπληξη ότι το νέο Edge είναι cross-platform. Εξάλλου, έχουν κυκλοφορήσει πρόωρες εκδόσεις beta για μια σειρά λειτουργικών συστημάτων και η νέα έκδοση του Edge βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης Chromium ανοιχτού κώδικα της Google.

Αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι η Microsoft υποστηρίζει ενεργά όχι μόνο τα Mac, iOS και Android, αλλά και το Linux.

Πρέπει να αναρωτηθούν πόσοι χρήστες του Linux θέλουν πραγματικά να τρέξουν το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft. Υποθετικά  θα είναι χρήσιμο για προγραμματιστές που προτιμούν να χρησιμοποιούν το Linux στις μηχανές εργασίας τους.Ίσως το πρόγραμμα περιήγησης θα είναι πολύ λιγότερο δημοφιλές με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την αποσφαλμάτωση των δικών τους εφαρμογών ιστού.

Ακόμα, είναι η τελευταία απόδειξη ότι η σχέση της Microsoft με το Linux έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here