Η Κίνα ανακοίνωσε έναν νέο νόμο που στοχεύει στην καταπολέμηση των fakes news και παραπλανητικών βίντεο που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI, γνωστή και ως deepfake. Ο νέος νόμος, όπως αναφέρει το Reuters, απαγορεύει την δημοσίευση ψευδών πληροφοριών και deepfake βίντεο χωρίς την προειδοποίηση πως δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας AI τεχνολογία.

Οι νέοι κανονισμοί μπαίνουν σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου του 2020 και θα επιβάλλονται από την Κινέζικη Διοίκηση Κυβερνοχώρου. Η ανακοίνωση:

Με την υιοθεσία νέων τεχνολογιών, όπως το deepfake, στα διαδικτυακά βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα, υπήρχαν πολλά ρίσκα από την χρήση τέτοιου περιεχομένου από την αναστάτωση της κοινωνικής τάξης και την παραβίαση των ενδιαφερόντων των ανθρώπων μέχρι και την δημιουργία πολιτικών ρίσκων τα οποία θα έφερναν αρνητική επιρροή στην εθνική ασφάλεια και στην σταθερότητα της κοινωνίας.

Η στάση της Κινέζικης κυβέρνησης είναι πολύ γενική καθώς θα έχει το δικαίωμα να διώξει ποινικά και τους χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες φιλοξενίας βίντεο που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here