Όλοι ξέρουμε το Candy Crush. Ένα free to play, αρκετά εθιστικό παιχνίδι για κινητά, με microtransactions. Με αυτά, μπορείς να αγοράσεις βοηθήματα, όπως επιπλέον ζωές η κάποια γλυκά. Οι περισσότεροι δεν αγοράζουν τίποτα, κάποιοι βάζουν λίγα χρήματα. Και μετά υπάρχει αυτή η κυρία.

Η Hollie Johnson είναι η προσωπική βοηθός του επιχειρηματία και εκατομμυριούχου Joey Esfandi. Η 35χρονη έκλεψε πάνω από 13 χιλιάδες ευρώ, για το Candy crush και άλλες εφαρμογές, όπως λέει και η ίδια. Φανερώνει επίσης ότι γενικά έχει δώσει “μια περιουσία” σε microtransactions. Ο κ. Esfandi την εμπιστευόταν, γι’αυτό και της είχε αναθέσει την διαχείριση των προσωπικών του χρημάτων και των καρτών του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Efstandi παρατήρησε δραστηριότητα σε μια κάρτα, την οποία είχε ζητήσει από την 35χρονη να ακυρώσει.

Στη δίκη της αναφέρθηκε ότι λυπάται πλήρως για το γεγονός και αποδέχεται όλες τις κατηγορίες. Αποδέχεται ένα ποσό της τάξης των 9.100€, καθώς κάποιες άλλες συναλλαγές φαίνεται ότι έγιναν στο πλαίσιο της δουλειάς και δεν την αφορούν.

Το Ειρηνοδικίο δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια απόφαση για την υπόθεση. Η ίδια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση άνευ όρων, και την τελική απόφαση θα λάβει το Βασιλικό Δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ίσως να έπρεπε και τα ίδια τα παιχνίδια να βάλουν κάποιο όριο από ένα σημείο και μετά. Πολλά εθισμένα άτομα κινδυνεύουν να κατασπαταλήσουν πολλά χρήματα, δικά τους ή άλλων. Και εξάλλου, τι μπορεί να αγοράσει κανείς στο Candy Crush με σχεδόν 10.000€;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια Γνώμη Για: Πρωτοτυπία ft. Quantum Break & Call of Duty

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here