Στις 24 Ιανουαρίου του 1984, ο θρυλικός πρώην CEO της Apple, Steve Jobs αποκάλυψε τον πρώτο Macintosh υπολογιστή στο ετήσιο συνέδριο της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Με τα σημερινά στάνταρ, το πρώτο Macintosh που κυκλοφόρησε πριν 36 χρόνια είναι ένα τίποτα. Διέθετε μια ασπρόμαυρη οθόνη 99 ιντσών, τον επεξεργαστή Motorola 68000 ο οποίος έτρεχε στα 80Hz, 128KB RAM και μια υποδοχή για floppy δίσκους. Όλα αυτά στην τιμή των $2,495, η οποία εκείνη την εποχή ήταν εξωφρενικό ποσό.

Διαφήμιση σε εφημερίδα

Ο Macintosh προσέφερε γραφικό περιβάλλον, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και ποντίκι. Χαρακτηριστικά τα οποία ήταν επαναστατικά για την εποχή τους καθώς έκαναν την χρήση του υπολογιστή πολύ πιο εύκολη για τον καθημερινό χρήστη.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του:

Παρά την τιμή του, μέχρι τον Μάιο είχαν πουληθεί 70.000 κομμάτια. Μετά από αυτό ακολούθησαν τα Μacintosh II, Μacintosh Classic, PowerBook, PowerBook Macintosh, iMac G3 και στα iMac που γνωρίζουμε σήμερα.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here