Το YouTube έφερε περίπου $5 δισεκατομμύρια σε έσοδα από διαφημίσεις μόλις το τελευταίο τρίμηνο του 2019 όπως αποκάλυψε η Google στην αναφορά των εσόδων του τέταρτου τρίμηνου του 2019. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην 15ετή ιστορία του YouTube ως μέρος της Google όπου ανακοινώνονται τα έσοδα του.

Σύμφωνα λοιπόν με την Google, το YouTube έφερε έσοδα $15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2019 από το σύστημα διαφημίσεων. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 10% των συνολικών εσόδων της Google από το σύστημα διαφημίσεων που διαθέτει. Συγκριτικά με άλλες πλατφόρμες, τα έσοδα του YouTube είναι το 1/5 των εσόδων του Facebook από τις διαφημίσεις, και 6 φορές περισσότερα από τα έσοδα των διαφημίσεων του Twitch.

Συνολικά η μητρική εταιρεία της Google, Αlphabet, είχε έσοδα $46 δις. το τελευταίο τρίμηνο του 2019, 17% παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Περίπου τα $10.7 δισεκατομμύρια ήταν καθαρά έσοδα.

Επίσης, για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν και τα έσοδα του τομέα των cloud προιόντων της Google τα οποία έφτασαν στα $2.6 δις. το προηγούμενο τρίμηνο.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.