fbpx

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα εργασίας και στην συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά

Πολλές ευκαιρίες εργασίας εξαφανίστηκαν λόγω της πανδημίας. Οι σταθερές δουλειές του παρελθόντος ξεριζώθηκαν, αφήνοντας πολλούς να απορούν για το μέλλον της καριέρας τους. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο κατανοητό πως η αγορά εργασίας θα μεταβληθεί μονίμως.

Μέσα σε όλα τα κακά, αυτή η πανδημία έκανε και κάτι καλό αναδεικνύοντας το μέλλον της εργασίας. Πολλά επαγγέλματα κυρίως γύρω από την τεχνολογία όχι μόνο επέζησαν, αλλά εκτοξεύθηκαν εν μέσω των δύσκολων αυτών καιρών. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά “σχολεία” προγραμματισμού που βρίσκονται στην άνοδο με πολλά προγράμματα. Μέσω της ψηφιακής εκπαίδευσης, οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει τις ικανότητες που απαιτούνται για την μελλοντική αγορά εργασίας.

Software Engineers

Όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται, η ζήτηση για Software Engineers αυξάνεται δραματικά. Ο βασικός ρόλος ενός Software Engineer είναι να φτιάχνει συστήματα και διαφόρων ειδών λογισμικών για επιχειρήσεις.

Το 2019 υπολογίζεται πως περίπου 1 εκατομμύριο άτομα προσλήφθηκαν ως software engineers. Με τους χρήστες του διαδικτύου και διαφόρων νέων συσκευών, η ανάγκη για software engineers γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Πιο συγκεκριμένα, το πεδίο αυτό αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 21% μέσα στα επόμενα 9 χρόνια. Ο μέσος μισθός στις Η.Π.Α ανέρχεται στα $92,046 ενώ οι κορυφαίοι βγάζουν μέχρι και $150,000 τον χρόνο.

Οπότε από που μπορεί κάποιος να λάβει τις απαραίτητες ικανότητες για να ακολουθήσει μια τέτοια καριέρα; Φυσικά και το πανεπιστήμιο παίζει σημαντικό ρόλο αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις. Ψηφιακά σχολεία όπως το App Academy μπορούν να βοηθήσουν με ηλεκτρονικά μαθήματα.

Web Developer

Ίσως ένα από τα πιο υποτιμημένα επαγγέλματα στον χώρο του προγραμματισμό να είναι αυτό του Web Developer. Οι Web Developers είναι υπεύθυνοι για τις απλές και καθημερινές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούμε. Ασχολούνται τόσο με αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας αλλά και τόσο με αυτά που συμβαίνουν πίσω από αυτές.

Σύμφωνα με αναλυτές, το συγκεκριμένο επάγγελμα αναμένεται να δει αύξηση 13% μέσα στα επόμενα 8 χρόνια. Με μέσο μισθό $73,000 στις Η.Π.Α είναι ένα επάγγελμα με μεγάλες προοπτικές.

Το ψηφιακό σχολείο General Assemply είναι μια σπουδαία λύση για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά courses πάνω στο Web Development.

Data Science

Σε μια εποχή που τα νούμερα είναι καθημερινότητα, το πεδίο του Data Science είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την ψηφιακή ευημερία μιας επιχείρησης. Ένας Data Scientist είναι υπεύθυνος για να συνεργάζεται με τα ψηλά κεφάλια μιας επιχείρησης και μέσω στατιστικών και machine learning να παρέχει στοιχεία για την ανάπτυξη της. Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με αυτό θα πρέπει να έχει αγάπη για τα νούμερα και την ανάγκη να ανακαλύψει τα πάντα πίσω από αυτά.

Στο μέλλον αναμένονται να ανοίξουν πάνω από 5.400 θέσεις εργασίας με τον μισθό να κυμαίνεται στα $95,000 με $180,000.  Το ψηφιακό σχολείο Springboard προσφέρει όλες τις απαραίτητες ικανότητες που χρειάζεται ένας Data Scientist μέσω ενός online προγράμματος διάρκειας 6 μηνών.

Συμπέρασμα

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή. Η αγορά εργασία μεταβάλλεται αλλά οι ανθεκτικές δουλειές του μέλλοντος ήρθαν για να μείνουν. Σίγουρα δεν θα είναι για πάντα οι ίδιες και ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται σε κάθε νέο δεδομένο. Η γνώση είναι δύναμη και τα παραπάνω ψηφιακά σχολεία είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να διευρύνουν τις ικανότητές τους.

READ MORE

NVIDIA RTΧ 3000: Οι RTX 3070 και RTX 3060 πιθανόν να κυκλοφορήσουν μετά τον Σεπτέμβριο

Με τον Σεπτέμβριο να είναι από του πιο γεμάτους μήνες όσον αφορά τις ανακοινώσεις-κυκλοφορίες τεχνολογικών προϊόντων, φαίνεται πως και η Nvidia θα προβεί η...

Τέλος στην σειρά Xiaomi Mi – Δεν θα κυκλοφορήσει το Mi A4

Έχουμε κακά νέα για τους φίλους του stock Android καθώς η Xiaomi αποχωρεί από το πρόγραμμα Android One βάζοντας τέλος στην σειρά Mi A....

Η G923 έρχεται να διαλύσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των racing wheels

Ενώ στην αρχή δεν αιχμαλωτίζει και ιδιαίτερα το μάτι με τα απλά χρώματα και το σχήμα, καθώς θυμίζει υπερβολικά τις G29 και G920, η...

FIND US ON

5,497FansLike
727FollowersFollow
304FollowersFollow
1,540SubscribersSubscribe