Άσεμνο και παράνομο περιεχόμενο διαμοιράζεται μέσω του Google Drive

Το Google Drive χρησιμοποιείται λίγο πολύ από όλους μας για αποθήκευση αρχείων που θέλουμε να έχουμε “για πάντα” ή για αρχεία που θέλουμε να μην καταλαμβάνουν χώρο στο δίσκο μας. Στον online αποθηκευτικό χώρο της θεωρητικά μπορούμε να αποθηκεύσουμε κάθε τύπο αρχείου, όμως πρακτικά οι χρήστες αποθηκεύουν κυρίως φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία κειμένου.

Καθώς, όμως, στο διαδίκτυο δεν κυκλοφορούν μόνο απλοί χρήστες, αλλά και κακόβουλοι ή εγκληματίες, το Google Drive έχει καταλήξει να αποτελεί τη “γιάφκα” τέτοιων. Σύμφωνα με ερευνητή κυβερνοασφάλειας, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποθηκευτικού χώρου διαμοιράζεται άσεμνο και παράνομο περιεχόμενο. Τα συγκεκριμένα αρχεία βρίσκονται συνήθως σε μορφή .zip.

Σύμφωνα με τον , υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 με 30.000 σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε βίντεο, φωτογραφίες και αρχεία που περιλαμβάνουν σεξουαλικό, πειρατικό και επικίνδυνο περιεχόμενο. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, το συγκριμένο περιεχόμενο είναι πολύ εύκολο να βρεθεί από κάποιον χρήστη.

Όπως παρατηρήθηκε, το 80% των συνδέσμων πειρατικών ταινιών και σειρών κρύβει μέσα του κακόβουλο λογισμικό, που σκοπό έχει να βλάψει όποιον χρήστη πατήσει πάνω τους. Σίγουρα και οι σύνδεσμοι που οδηγούν κάπου αλλού κρύβουν κάποιο malware.

Αυτοί οι κακόβουλοι χρήστες επέλεξαν τη Google, επειδή προσφέρει ταχύτερες λήψεις σε σχέση με παρόμοιες υπηρεσίες άλλων εταιρειών. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να αφαιρεί το συγκεκριμένο περιεχόμενο από το Google Drive, όμως οι χρήστες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η αστυνομία του κατάσχεσε $60 εκατομμύρια σε Bitcoin αλλά δεν τους λέει τον κωδικό

Η EA βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά της Codemasters

Cloverfield: Νέο sequel για την διάσημη σειρά ταινιών

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers