Το ποδόσφαιρο αποτελεί σίγουρα το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο. Με την ακύρωση του Euro2020 το περσινό καλοκαίρι και τη μεταφορά του στο φετινό, πολλοί φίλαθλοι αναμένουν σαν “τρελοί” την φετινή διοργάνωση. Έτσι οι διοργανωτές εκμεταλλευόμενοι την “νόρμα” της εποχής της πανδημίας του Covid-19 και συμφώνησαν με την πασίγνωστη εφαρμογή TikTok.

tiktok

Η συνεργασία θα επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές. Από την μία η διοργάνωση θα γίνει ακόμα πιο γνωστή σε μία εφαρμογή με πολύ μεγάλο κοινό και με χρήστες από όλο τον κόσμο και από την άλλη στην πλατφόρμα θα προσφέρεται αποκλειστικό υλικό.

Σε δήλωση εκπροσώπου της UEFA αναφέρεται: “Ως επίσημος χορηγός, η TikTok θα προσφέρει ένα μέρος όπου οι θαυμαστές μπορούν να παρακολουθούν τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές να μοιράζονται το καλύτερο περιεχόμενο ποδοσφαίρου TikTok και να δημιουργούν τις δικές τους ιδιαίτερες στιγμές, αντιδράσεις και πανηγυρισμούς στο τουρνουά”.

tiktok

“Το TikTok γίνεται γρήγορα ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν έναν νέο τύπο εμπειρίας, καθώς όλο και περισσότεροι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί, ομάδες και παίκτες μεταπηδούν στην πλατφόρμα μας για να επικοινωνήσουν απευθείας με τους θαυμαστές. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με το UEFA EURO 2020, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, φέρνοντας το πνεύμα και το πάθος αυτού του τουρνουά στους θαυμαστές του στο TikTok. Η κοινότητά μας λατρεύει να γιορτάζει τον αθλητισμό με δημιουργικούς τρόπους και ανυπομονώ να δω πώς αλληλεπιδρούν με όλο το απαράμιλλο περιεχόμενο που περιμένουμε για το UEFA EURO 2020,” ανέφερε ο Rich Waterworth, general manager UK & EU at TikTok

Είναι σίγουρο πως από μία τέτοια συμφωνία μπορούν να επέλθουν πολλές αλλαγές τόσο στον αθλητισμό όσο και στα Social Media. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως μελλοντικά ίσως να μπορούμε να παρακολουθήσουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μέσω των εφαρμογών αυτών.