Με τα Internet Cafe να βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον COVID-19, στο Vietnam βρήκαν μια άλλη λύση ώστε να επιβιώσουν αυτές οι επιχειρήσεις. Πλέον, έχουν μετατραπεί σε “cryptocurrency mining cafes”, αφού τα κέρδη που προσφέρονται έτσι είναι υψηλότερα, ειδικά με τις αξίες που έχουν αυτή τη στιγμή τα κρυπτονομίσματα.

Internet Cafe Ο ιδιώτης στον οποίο ανήκει το Internet Cafe (πλέον Mining Cafe), που βλέπετε παραπάνω είναι και ιδιοκτήτης καταστήματος hardware, φυσικά και αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να επεκτείνει την επιχείρησή του στον τομέα του mining σε αυτό το βαθμό. Δε θα μπορούσε να υπάρχει, άλλωστε, διαφορετική εξήγηση για τις τόσες RTX 3080 που βλέπουμε. Ωστόσο, από τη στιγμή που τέτοιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ίσως θα ήταν μια καλή λύση το mining, ακόμα και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάρτες γραφικών σε αυτές τις ποσότητες.

Internet Cafe

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης βλέπει ότι είναι πιο συμφέρον για τον ίδιο να χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις RTX 3080 για mining, αντί να τις πουλήσει, παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, εξαιτίας του crypto-mining. Όπως και να έχει, αυτή είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιχειρηματική ιδέα, ακόμα και για Internet Cafe με λιγότερο εξοπλισμό.