Πριν ένα μήνα, η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της δοκιμαστικής έκδοσης του OneUI 4.0, αποκλειστικά για τη σειρά Galaxy S21. Η νέα έκδοση βασίζεται στο Android 12 και δοκιμάζεται ήδη, αφού μερικές ημέρες πριν εμφανίστηκε στο Geekbench ένα S21 Ultra 5G να τρέχει Android 12. Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιούσε τον Snapdragon 888, που σημαίνει ότι πιθανότατα προήλθε από τη Νότια Κορέα, μιας και από εκεί ξεκίνησε η διάθεσή του.

galaxy s21 oneui 4.0

Η Samsung, όπως εντόπισε το SamMobile, κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του One Hand Operation+, η οποία είναι μία εφαρμογή που σου επιτρέπει να ενσωματώσεις διάφορες λειτουργίες σε gestures. Η καινούρια έκδοση λοιπόν, κυκλοφόρησε στο Galaxy Store και το changelog της αναφέρει πως φέρνει υποστήριξη για το Android 12.

galaxy s21 oneui 4.0

Όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής στις Beta του Android 12 στα Pixel της Google και όχι μόνο, υπάρχουν μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης. Κάποιες από αυτές είναι η ενσωμάτωση του Material You, οι στρογγυλεμένες άκρες σε όλα σχεδόν τα στοιχεία του UI, μεγαλύτερα και πιο ευδιάκριτα Tiles στα Quick Settings και κυρίως η δυνατότητα του Android να προσαρμόσει όλα τα χρώματα του User Interface ανάλογα με το Wallpaper που θα χρησιμοποιήσετε! Όσα από αυτά αποφασίσει η Samsung να ενσωματώσει, αναμένουμε να τα δούμε στη Beta του OneUI 4.0, της οποίας της κυκλοφορία περιμένουμε στο διάστημα ανάμεσα στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για τα Samsung Galaxy S21. Αργότερα θα έρθει και για τους κατόχους των σειρών Galaxy S20 και Galaxy Note 20.