Η Samsung, αποφάσισε φέτος, να μην κυκλοφορήσει Galaxy Note ελέω της ευρύτερης έλλειψης chips που συνεχίζει και επικρατεί στην αγορά. Όμως, ο επικεφαλής του mobile τομέα της Samsung, DJ Koh, είχε επιβεβαιώσει τότε πως η σειρά θα συνεχιστεί, παρά τις έντονες φήμες που έλεγαν το αντίθετο. Και το Galaxy S22 Ultra φαίνεται να τον δικαιώνει.

Ο Steve H.McFly, γνωστός και ως OnLeaks, εκ μέρους του Digit, μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι η επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S22 Ultra. Φαίνεται, στο κομμάτι του σχεδιασμού, να είναι ένα υβρίδιο της σειράς S και της σειράς Note, αφού στο κάτω μέρος υπάρχει υποδοχή για το S Pen και πάνω και κάτω έχει επίπεδες γωνίες. Κάλλιστα θα μπορούσε να λέγεται Note 22 Ultra. Έτσι, η Samsung φαίνεται πως “σκοτώνει” τη σειρά Note.

Το Samsung Galaxy S22 Ultra θα διαθέτει κυρτή AMOLED οθόνη των 6,8″ υψηλής ανάλυσης και υψηλού ρυθμού ανανέωσης. Οι διαστάσεις του θα είναι 163,2 x 77,9 x 8,9mm με 10,5mm πάχος μαζί με το camera bump. Στο πίσω μέρος υπάρχουν 5 κάμερες με έναν ασυνήθιστο σχεδιασμό, με τον OnLeaks να λέει ότι αυτό ίσως να είναι το μοναδικό κομμάτι του τηλεφώνου που να μην είναι σε τελικό στάδιο.

Ακόμα παραμένει ασαφές εάν η Samsung ακύρωσε τη σειρά Note, αλλά στο Galaxy S22 Ultra μοιάζει να έχει ενσωματώσει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα Galaxy Note ξεχωριστά. Όπως και να έχει, είναι απίθανο να ακούσουμε κάτι επίσημο για το S22 Ultra ή για τα Note μέχρι το επόμενο έτος.