Η Samsung δίνει μεγάλη έμφαση πλέον και στη mid-range κατηγορία και στη σειρά A. H εταιρεία από πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησε πολλές συσκευές όπως το A52s και το A72s που κυκλοφόρησαν πέρυσι και κέρδισαν ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα της κατηγορίας είναι το Samsung Galaxy A73 με το A53 να είναι και αυτό έτοιμο για κυκλοφορία μέσα στο μήνα.

Το νέο κινητό φαίνεται πως μπαίνει δυνατά στη κατηγορία με πολλές βελτιώσεις από τον προκάτοχό του τόσο σε εσωτερικά όσο και σε εξωτερικά χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα το Samsung Galaxy A73 θα είναι εξοπλισμένο με 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο χωρητικότητας 128 GB. Όπως φαίνεται όμως, αυτή δεν θα είναι η μόνη έκδοση του επερχόμενου κινητού, αφού σίγουρα θα υπάρχει και μία πιο βελτιωμένη που ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει αντίστοιχες πληροφορίες. Επιπλέον θα έχει τον Snapdragon 750G SoC και θα τρέχει σε Android 12.

samsung galaxy a73

Αναφορικά με την μπαταρία του Samsung Galaxy A73 θα είναι αρκετά μεγάλη με χωρητικότητα 5000 mAh ενώ θα χρησιμοποιεί μία θύρα type-c για την μεταφορά δεδομένων και την φόρτιση. Ένα μεγάλο πλην στο κινητό σε σχέση με τους προκατόχους του είναι η έλλειψη θύρας ακουστικών που σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολλούς καταναλωτές. Ακόμη θα διαθέτει fast charging σε 33w και θα έχει αντοχή στη σκόνη και στο νερό. Το Samsung Galaxy A73 θα διαθέτει οθόνη FullHD+ AMOLED 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.

Αναφορικά με την κάμερα του θα έχει μεγάλη αναβάθμιση από τα προηγούμενα αφού θα διαθέτει ένα σύστημα τετραπλής κάμερας με κύρια κάμερα 108MP 108 MP, με f/1.8, μία κάμερα 8 MP με f/2.4 μία ακόμη με 12 MP, f/2.2 και τέλος μία με 5 MP, f/2.4. Επιπροσθέτως η selfie κάμερα του κινητού θα είναι 32 MP.

samsung galaxy a73

Το κινητό θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του σε λίγες μέρες στην Ινδία και η τιμή του θα κυμαίνεται (για την έκδοση που αναφέραμε) στα 390 ευρώ.

Αυτές είναι οι πληροφορίες για το Samsung Galaxy A73 που σίγουρα θα πολλαπλασιαστούν στο επόμενο διάστημα.