Μερικά smartphones της Samsung φέρονται να είναι εξοπλισμένα με λογισμικό που περιορίζει την ταχύτητα χιλιάδων δημοφιλών εφαρμογών, σύμφωνα με το Android Authority. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα έχει προσελκύσει δημοσιότητα στο Twitter αλλά και στο Kορεάτικο φόρουμ της Samsung.

Η “καρδιά” του προβλήματος εμφανίζεται να ε’ιναι το λογισμικό Game Optimizing Service της εταιρείας το οποίο περιορίζει την ταχύτητα 10.000 εφαρμογών όπως το Instagram, Netflix, TikTok, ακόμα και ορισμένες εφαρμογές της ίδιας της Samsung όπως το Secure Folder και Secure Pay. Ωστόσο δεν φαίνεται να περιορίζει benchmarking εφαρμογές όπως το 3DMark και GeekBench.

Ένας Κορεάτης YouTuber έκανε μια δοκιμή μετονομάζοντας το 3DMark σε Genshin Impact και το σκορ στο Wild Life Extreme benchmark μειώθηκε από 2618 σε 1141. Άγνωστο παραμένει ακόμα σε ποια κινητά της εταιρείας υπάρχει το συγκεκριμένο λογισμικό, ωστόσο το Android Authority αναφέρει πως δεν το εντόπισε στις νέες Galaxy S22 συσκευές.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πέρσι, με την OnePlus να αποτρέπει δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Chrome και το Twitter να χρησιμοποιούν τους πυρήνες που προορίζονται για υψηλές επιδόσεις. Η OP τότε ισχυρίστηκε πως το έκανε για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας και υπερθέρμανσης. Όσον αφορά στην Samsung, ακόμη δεν έχουμε  απάντηση για το πρόβλημα.