Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ναυαρχίδων smartphone έχουν μια ανοδική τάση, ξεπερνώντας ακόμα και τα 1.000€. Αλλά το φθηνότερο μοντέλο της Apple, το iPhone XR ξεπέρασε σε πωλήσεις όλα τα υπόλοιπα smartphone στο πρώτο μισό του 2019 σύμφωνα με αναφορές. Το iPhone XR πούλησε σχεδόν 30 εκατομμύρια συσκευές στο H1 του 2019 σύμφωνα με το IHS Market.

Στα 750€ όταν κυκλοφόρησε δεν θεωρείται και “φθηνό” αλλά είναι το φθηνότερο iPhone που προσέφερε η Apple το 2019. Σύμφωνα με την ανάλυση, το πρώτο τρίμηνο πουλήθηκαν 13.6 εκατομμύρια iPhone XR ενώ το δεύτερο 13.3 εκατομμύρια κάνοντας στο σύνολο 26.9 πωλήσεις στο πρώτο μισό του 2019. Λίγο παραπάνω από το διπλάσιο των πωλήσεων του Samsung A10 το οποίο βρίσκεται δεύτερο στην λίστα του IHS Market.

Global Bestselling Smartphones

Ο υπεύθυνος της ανάλυσης, Jusy Hong αναφέρει:

Σε σχέση με τους κατασκευαστές Android κινητών, η Apple διατηρεί έναν σχετικά μικρό αριθμό συσκευών στο lineup της. Αυτό σημαίνει πως οι συνολικές πωλήσεις της Apple διαιρούνται ανάμεσα σε λιγότερα μοντέλα κινητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε μοντέλο της Apple ξεχωριστά να πωλείται περισσότερο από τα αντίστοιχα Android.

Το iPhone 8 και το iPhone XS Max βρίσκονται επίσης στην λίστα των κινητών με τις περισσότερες πωλήσεις στο πρώτο μισό του 2019. Το budget κινητό της Samsung A10 και το A50 ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση. Καμία έκδοση του Galaxy S10 δεν βρίσκεται στην λίστα.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here