Η LG δεν είναι στις 3 πρώτες θέσεις των επιλογών μας. Ένας λόγος είναι το User Interface της. Η εταιρία ονομάζει το νέο περιβάλλον χρήστη της LG UX 9.0, ένα όνομα όχι και τόσο “πιασάρικο”. Και αυτό γιατί έχουμε δει το One UI της Samsung, το Oxygen OS της OnePlus, το EMUI της Huawei, το MIUI της Xiaomi κλπ.

Δεν είναι εκεί όμως το θέμα, αλλά στις αντιδράσεις που ξεσήκωσε το teaser της LG για το LG UX 9.0. Ο λόγος; Η ομοιότητα που έχει με την νέα παραλλαγή Android, One UI της Samsung. Ναι μεν το νέο περιβάλλον χρήστη που στηρίζεται πάνω στο Android 10, είναι σαφώς καλύτερο από το LG UX 8.0, αλλά σίγουρα κάτι διαφορετικό θα ήταν καλοδεχούμενο.

Ωστόσο το UX 9.0 προσφέρει μια γκάμα από νέα εικονίδια, ενημερωμένο κέντρο ειδοποιήσεων, σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα και μια minimal εφαρμογή Συλλογής(Gallery). Η LG έδωσε άλλη μορφή στην εφαρμογή Dialer. Οι επιλογές “Κλήση”, “Κλήσεις”, “Επαφές” και “Ομάδες” έχουν μετακινηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την πρόσβαση του χρήστη, όπως φαίνονται στις παρακάτω εικόνες.

Η LG αναφέρει ότι το νέο περιβάλλον χρήστη έχει βελτιστοποιηθεί για το G8X ThinQ, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ενημέρωση του G8X ThinQ σε Android 10 να φτάσει πριν από το τέλος του 2019. Όπως συμβαίνει συνήθως, η Κορέα θα λάβει την ενημέρωση πριν από τις υπόλοιπες περιοχές.

Βέβαια, η LG επισήμανε το βίντεο Teaser ως ιδιωτικό. Χωρίς φυσικά να ξέρουμε αν θα προβεί σε τυχόν αλλαγές ή αν θέλει να το δημοσιεύσει λίγο πριν την κυκλοφορία του. Σε όποια ενέργεια και να προβεί, πιθανόν πολλοί χρήστες αν τον κόσμο, δεν θα έχουν θετική άποψη.

'Ακης, όχι ο Πετρετζίκης. Αυτός είναι για να σου πει καμιά συνταγή, εγώ θα σου μιλήσω για PC. Αυτός θα σε κάνει να πεινάσεις (μπορεί και να χορτάσεις), από εμένα άρθρα θα διαβάσεις και αμα δεν σου αρέσουν... Να πας να το κοιτάξεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here