fbpx

Foldable smartphones: Θα μπορούσαν να έχουν diamond glass οθόνες

Τα foldable smartphones ήρθαν, εδραιώθηκαν, χωρίς όμως να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων ακόμα. Αυτό γίνεται επειδή στο μυαλό του ανθρώπου κυριαρχεί η εικόνα του αποτελέσματος που θα υπάρξει όταν κάποιος προσπαθήσει να λυγίσει μια οθόνη.

Η επανάσταση και το στραβοπάτημα

Το αποτέλεσμα σε μια κοινή οθόνη, είναι να γίνει κομμάτια. Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, οι εύκαμπτες οθόνες προσπάθησαν να φέρουν την επανάσταση.

samsung galaxy fold, the first foldable smartphones 3PL
samsung galaxy fold

Τα προβλήματα που είχε στην αρχή η Samsung με το Samsung Galaxy Fold, αποθάρρυναν πολλούς που ήθελαν να προβούν στην αγορά του. Παρ’όλα αυτά, η Samsung τα κατάφερε και έβγαλε ένα πάρα πολύ όμορφο τηλέφωνο, όπως και οι υπόλοιπες που ακολούθησαν με τις δικές τους προτάσεις.

Επιτεύχθηκε κάτι εντυπωσιακό αλλά ίσως έλλειπες

Ενώ λοιπόν αυτά τα Foldable smartphones τα κατάφεραν και ενσωμάτωσαν ένα πολύ δυνατό hardware, χρησιμοποιούν ένα είδος πλαστικού υλικού, για την κάλυψη της οθόνης. Που το πλαστικό όπως ξέρουμε, είναι πιο επιρρεπές στην ζημιά που μπορεί να του προκληθεί. Υπάρχει όμως ένα υλικό το οποίο δεν μπορεί να χαραχτεί ή σπάσει τόσο εύκολα.

Οθόνες από διαμάντι

Αυτό το υλικό είναι το διαμάντι. Για να μην τρέξει μακριά η σκέψη σας, δεν εννοούμε το τυπικό διαμάντι που συναντάμε στα κοσμήματα. Αλλά μια σκόνη διαμαντιού που είναι αποτέλεσμα εργαστηριακής επεξεργασίας και έχει ως σκοπό την επικάλυψη των ηλεκτρονικών οθονών.

Mirage diamond glass 3PL

Η νέα τεχνολογία οθόνης και η εταιρεία πίσω από αυτήν

Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Mirage Diamond Glass και αναπτύσσεται από τον ανταγωνιστή της Corning που κατασκευάζει το Gorilla Glass, την Akhan Semiconductors. Η Akhan Semiconductors, είναι μια εταιρεία που εξειδίκευση της αποτελεί η ανάπτυξη και κατασκευή νανο-κρυσταλλικών υλικών. Δηλαδή υλικά που κατασκευάζονται από μικροσκοπικά κρυσταλλικά σωματίδια.

Με βάση το παραπάνω, η εταιρεία του Adam Khan υποστηρίζει πως το υλικό αυτό είναι ισχυρότερο και σκληρότερο, από οποιοδήποτε άλλο έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στις οθόνες των κινητών.

diamond glass on making 3PL

Τα οφέλη

Το Mirage Diamond Glass πέρα από την αντοχή των οθονών, υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα κινητά και τις συσκευές που θα αξιοποιήσουν αυτή την τεχνολογία. Η Akhan Semiconductors, επισήμανε ο,τι οι οθόνες που θα κατασκευαστούν θα είναι τουλάχιστον 6 φορές πιο ανθεκτικές, σκληρότερες κατά 10 φορές και 800 φορές πιο ψυχρές από τις κορυφαίες οθόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα, στην πλειοψηφία των περισσότερων συσκευών.

Υποστηρίζουν επίσης πως οι αποδώσεις εικόνας, θα είναι “δραματικές” και η αισθητική του γυαλιού, θα είναι άκρως βελτιωμένη.

Το λεπτό φιλμ διαμαντιού που καλύπτει την οθόνη, έχει το πάχος μια τρίχας και είναι ιδανικά κατασκευασμένο για την χρήση του τόσο σε επίπεδες, όσο και σε οθόνες με καμπύλη. Άρα δεν αποκλείεται να το δούμε σε κάθε είδους οθόνες, όπως και σε αυτοκίνητα ή συστήματα VR και AR.

Πότε θα δούμε αυτές τις οθόνες;

Ωστόσο, το σενάριο υλοποίησης μια τέτοιας οθόνης, ακουγόταν πως θα γίνει το έτος που μας πέρασε. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή υλοποίηση σε κάποιο concept.

Μπορεί αυτή η καθυστέρηση να έχει σχέση με τις δοκιμές που πρέπει να εξεταστούν, πριν μια τέτοια οθόνη γίνει διαθέσιμη για την χρήση της στα κινητά. Οι δοκιμές αυτές έχουν να κάνουν με την μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων (που είχε θετικά αποτελέσματα). Την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και την άμεση απόκριση της αφής. Ενώ πρέπει να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα του γυαλιού, η μείωση του ρυθμού αντανάκλασης του φωτός και το θέμα του κόστους.

Σε ποια κινητά θα τις συναντήσουμε

Συμπερασματικά, οι οθόνες αυτές θα δοκιμαστούν σε κατασκευάστριες εταιρείες που διαθέτουν High-end κινητά (ενώ παραμένουν μυστικές). Και προφανώς οι οθόνες αυτές, θα είναι αρχικά διαθέσιμες σε κινητά υψηλής τιμής, για καλυφθεί και το κόστος μιας τέτοια υλοποίησης οθόνης. Συνεπώς, τα foldable smartphones θα μπορούσαν να έχουν μια τέτοια οθόνη, μιας και μιλάμε για τα ακριβότερα κινητά μέχρι στιγμής.

READ MORE

Αυτό το καλώδιο της Apple κοστίζει 150 ευρώ

H Apple ξεκίνησε να πουλάει ένα πιστοποιημένο Thunderbolt καλώδιο ταχύτητας 40Gbps στα 150 ευρώ. Όπως είναι λογικό έχουν ήδη ξεσπάσει πολλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο,...

Η εξέλιξη της θρυλικής σειράς 911 της Porsche σε φωτογραφίες

H νέα Porsche 911 992 έχει κυκλοφορήσει και συναρπάζει με τις επιδόσεις και την ομορφιά της. Έτσι κρίναμε πως είναι η σωστή περίοδος για...

FIND US ON

5,497FansLike
727FollowersFollow
304FollowersFollow
1,540SubscribersSubscribe