Οι πωλήσεις των smartphones έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του ιού COVID-19. Σύμφωνα με το Strategy Analytics, οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας “έπεσαν” κατά 38% το Φεβρουάριο του 2020. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις στην ιστορία.

Στην αναφορά που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται ότι οι πωλήσεις των smartphones έπεσαν από τα 99,2 εκατομμύρια κομμάτια το Φεβρουάριο του 2019, στα 61,8 εκατομμύρια το Φεβρουάριο του 2020. Αυτή η κατηφόρα οφείλεται κυρίως στη διακοπή της παραγωγής που ξεκίνησε από την Κίνα. Η αλήθεια είναι ότι η Κίνα πηγαίνει καλύτερα στο θέμα της πανδημίας και οι υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους. Σε πολλά μέρη του κόσμου ωστόσο, η επιρροή του κορωνοϊού δεν έχει επιτρέψει κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι η παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών δεν προβλέπεται να συνέλθει σύντομα.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Strategy Analytics Neil Mawston, ο Φεβρουάριος του 2020 είδε τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Οι προμήθειες και η ζήτηση κατρακύλησαν την Κίνα και “βάλτωσαν” σε όλη την Ασία. Παράλληλα, επιβραδύνθηκαν στον υπόλοιπο πλανήτη. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια περίοδο που βιομηχανία κινητών τηλεφώνων δε θα θέλει να θυμάται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, παρά την σταδιακή ανάκαμψη της Κίνας, η αγορά δεν αναμένεται να βελτιωθεί το Μάρτιο του 2020. Τα καταστήματα λιανικής των Apple και Samsung να είναι κλειστά, ενώ το ίδιο ισχύει και για δημοσίους χώρους όπως τα εμπορικά κέντρα. Η επαναφορά αν μη τι άλλο φαίνεται ότι θα είναι επίπονη. Και σίγουρα δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον. Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστούν τις οικονομικές “τρύπες” οι εταιρείες.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here