Η επιδημία του κορωνοϊού κινείται σε ολόκληρη την υφήλιο σαν μια χιονοστιβάδα. Τα εργοστάσια έκλεισαν, τα καταστήματα κλείνουν και αυτά το ένα μετά το άλλο και τελικά ολόκληρες πόλεις βρέθηκαν σε lockdown. Ήταν αναπόφευκτο ότι αυτό θα επηρεάσει την οικονομία, αλλά τώρα έχουμε περισσότερα στοιχεία για το πόσο κακή ήταν η πτώση.

Ο ερευνητικός οργανισμός Counterpoint μοιράστηκε κάποια στοιχεία με το Reuters σχετικά με το πόσο κακός Φεβρουάριος ήταν για τη βιομηχανία smartphone μετά το χτύπημα του κορωνοϊού. Η ετυμηγορία;

Μείωση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 14%. Παρόλο που αυτό πιθανώς δεν είναι τόσο κακό όσο περιμένατε, να έχετε κατά νου ότι τα στοιχεία είναι για τον Φεβρουάριο, όταν ο περισσότερος κόσμος εξακολουθούσε να λειτουργεί όπως συνήθως. Αν κοιτάξουμε μόνο την Κίνα, η πτώση ήταν πολύ πιο σημαντική – 38% χαμηλότερη σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2019.

Ο Μάρτιος θα είναι πιθανώς σημαντικά χειρότερος, όπως συμβαίνει τώρα στην πλειονότητα της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και την Ινδία, τα καταστήματα λιανικής κλείνουν. Ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο εξακολουθεί να είναι ισχυρό, τα έσοδα των ανθρώπων δέχονται ένα χτύπημα λόγω των αντιμέτρων και οι περισσότεροι θα αποφύγουν τα περιττά έξοδα, όπως η αναβάθμιση σε ένα νέο τηλέφωνο.

Ακόμη και αν υπάρχει ζήτηση, οι κατασκευαστές smartphone μπορεί να μην μπορούν να την ικανοποιήσουν. Τα εργοστάσια που κατασκευάζουν smartphones στην Κίνα αρχίζουν να αυξάνουν την παραγωγή, αλλά τώρα οι προμηθευτές σε άλλες χώρες κλείνουν προσωρινά το κατάστημα. Περιττό να πούμε ότι, αν λείπει ένα στοιχείο, δεν μπορούν να συναρμολογηθούν οι πλήρεις μονάδες και η παραγωγή σταματά.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη και οι φήμες αλλάζουν καθημερινά τα δεδομένα. Οι εκθέσεις του πρώτου τριμήνου θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις αρχές Απριλίου και εάν ένα πράγμα είναι βέβαιο, είναι ότι δεν θα φέρουν καλά νέα.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Προβλήματα σύνδεσης σε όλο τον κόσμο

Αγαπώ το gaming και την τεχνολογία γενικότερα. Gadgetακιας μέχρι αηδίας και δεν υπάρχει κινητό που να μου ξεφύγει!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here