Η αγορά των κινητών τηλεφώνων έχει εξελιχθεί αδιαμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια. Από την κυκλοφορία του iPhone X και έπειτα βλέπουμε εκθετική αύξηση των ακριβών premium κινητών κάτι που οδηγεί τους καταναλωτές να στραφούν προς τα λεγόμενα “φθηνά premium” κινητά. Μια έρευνα πάνω στην αγορά κινητών τηλεφώνων της Νότιας Κορέας εξηγεί το νέο trend.

Για πολλά χρόνια η σειρά Galaxy S και Note της Samsung ήταν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων των κινητών τηλεφώνων στην Νότια Κορέα. Ωστόσο το πρώτο τρίμηνο του 2020 δείχνει μια μετατόπιση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με την αναφορά της Counterpoint Research την πρώτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται το Samsung Galaxy A90 5G με μέση τιμή $453. Δείτε παρακάτω τον πίνακα:

κινητών

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Galaxy Note 20 με μέση τιμή 941 δολάρια και μετά το επόμενο “ακριβό” μοντέλο είναι το Note 10 Plus στην πέμπτη θέση. Όλες οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται από κινητά που κοστίζουν λιγότερο από 500 δολάρια, σε αντίθεση με το Q1 2019 όπου παρατηρείται μόλις ένα κινητό σε χαμηλή τιμή στις πρώτες πέντε θέσεις.

Η ίδια μετατόπιση παρατηρείται από το 2018 όταν κινητά της σειράς Galaxy S και Note έδιναν τις θέσεις τους σε entry και mid-level συσκευές. Δείτε το συγκεκριμένο διάγραμμα παρακάτω:

κινητών

Επίσης η μέση τιμή πώλησης των κινητών τηλεφώνων μειώθηκε κατά περίπου 100 δολάρια από το πρώτο τρίμηνο του 2019 στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Και αυτό γιατί πολλές εταιρείες όπως η LG και Apple επέλεξαν να βγάλουν πιο φθηνά κινητά όπως η σειρά Velvet και το iPhone SE. Πέρα από αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα φθηνά “premium” κινητά όπως το Pixel 4a της Google και το OnePlus Z.

Το 2020 αναμένεται να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τα κινητά τηλέφωνα.