Η επερχόμενη σειρά ναυαρχίδων OnePlus 9 όπως όλα δείχνουν θα περιέχει τρία μοντέλα, τα OnePlus 9, OnePlus 9 Pro και OnePlus 9 Lite. Πέρα από τις φήμες που ξέρουμε ως τώρα, αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο lite μοντέλο της σειράς.

Σύμφωνα με πηγές, τα OnePlus 9 και 9 Pro θα έχουν τον καινούργιο Snapdragon 888 αλλά το μικρότερο αδερφάκι τους θα έχει τον Snapdragon 865, σαν το OnePlus 8T. Η εταιρεία συνηθίζει να κυκλοφορεί δύο μοντέλα στις σειρές των ναυαρχίδων, το κανονικό μοντέλο και το Pro. Ωστόσο, φέτος είδαμε το 8T να αντικαθιστά το μοντέλο Pro.

OnePlus 8 Pro

Και με το Lite μοντέλο να έρχεται, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την τιμή των συσκευών με τα νέα δεδομένα. Το OnePlus 8T ξεκινάει από τα $749, με τα OnePlus 9 και 9 Pro να έρχονται στα $780-$800 και $900-$1000. Αν οι παραπάνω τιμές επιβεβαιωθούν, το OnePlus 9 Lite ενδέχεται να έρθει στα $600, σαν μία value for money flagship συσκευή.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και το τεχνικό κομμάτι της συσκευής. Εάν πάμε ιστορικά, το OnePlus 8 ήταν αρκετά παρόμοιο με το OnePlus 7T και το OnePlus 7 ήταν ουσιαστικά πολύ κοντά  με το OnePlus 6T. Έτσι, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το OnePlus 9 Lite θα είναι πολύ κοντά με το OnePlus 8T στα χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως δούμε μαζί με τον Snapdragon 865, οθόνη AMOLED με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz ή 120Hz και 65W γρήγορη φόρτιση. Στην κάμερα ωστόσο, φαίνεται πως θα έχουμε ενδιαφέρον, με τις φήμες να κάνουν λόγο για ένα νέο module στα OnePlus 9 και 9 Pro. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον θα είναι σχετικά ίδιο με το 8Τ, τότε πιθανόν να έχουν και το ίδιο module.