Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει διάφορα κινητά στις αρχές του 2021 και κάποια από αυτά αποτελούν και τη σειρά Galaxy A72, η οποία θα περιλαμβάνει εκδόσεις 4G και 5G.

Τα κινητά έρχονται με αριθμό μοντέλου SM-A725F και SM-A726B για την 4G και την 5G έκδοση αντίστοιχα. Παρόλο που η Samsung δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για τις συσκευές, η 4G έκδοση βρέθηκε στο Geekbench αποκαλύπτοντας κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με εισαγωγή στην εφαρμογή του Geekbench, Galaxy A72 4G έχει στο εσωτερικό του έναν Snapdragon 720G (ίδιος επεξεργαστής που βλέπουμε και στο Galaxy A52 4G), έχει 8GB μνήμης RAM και σαν λειτουργικό υπάρχει το Android 11, παρόλο που θα δούμε πάνω του το One UΙ της εταιρείας.

galaxy a72

Προηγούμενες διαρροές έκαναν λόγο για οθόνη 6,2 ιντσών παρόλο που πλέον οι φήμες θέλουν την ύπαρξη οθόνης στις 6,7 ίντσες με punch hole την οποία πιθανόν να δούμε και στις δύο εκδόσεις.

Στα των καμερών, οι πηγές αναφέρουν ότι θα δούμε την βασική κάμερα στα 64ΜΡ και άλλους τρεις φακούς άγνωστης ανάλυσης με ultrawide, macro και depth αισθητήρες, setup το οποίο θα το δούμε τόσο στην 4G όσο και στην 5G έκδοση.

Η ημερομηνία ανακοίνωσης είναι ένα ερώτημα, καθώς διάφορες φήμες κάνουν λόγο για το Unpacked event του Ιανουαρίου όπου θα δούμε και τη σειρά Galaxy S21. Άλλοι λένε ότι θα τα δούμε προς τα τέλη Ιανουαρίου με ένα event για αυτά και ίσως και κάποιες άλλες mid-range συσκευές.

Το Galaxy A72 5G αναμένεται να κυμαίνεται στα 550€-600€ ενώ το Galaxy A72 4G στα 450€-500€ και θα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις χρωματικές εκδόσεις: Μαύρο, Μπλε, Λευκό και Βιολετί. Με την ανακοίνωση να είναι κοντά, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τις νέες mid-range συσκευές της Samsung.