Μπορεί το τμήμα smartphones της LG να έχει αβέβαιο μέλλον, αν όχι προδιαγεγραμμένο και αρνητικό, αλλά σίγουρα δεν έχει στερέψει από ιδέες. Δημοσίευμα του DigiTimes αναφέρει ότι η Apple έχει συμφωνήσει με την LG, ώστε η δεύτερη να αναπτύξει ένα foldable panel οθόνης για μελλοντικό iPhone.

Σύμφωνα με πηγές από το χώρο της βιομηχανίας, το αρμόδιο για την ανάπτυξη και την παραγωγή οθονών τμήμα της LG, δουλεύει με την Apple πάνω σε ένα πρωτότυπο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν τα μελλοντικά iPhones θα είναι εξοπλισμένα με foldable OLED οθόνες από την LG, η αν ο αμερικανικός κολοσσός θα στραφεί σε άλλους κατασκευαστές μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

LG Apple

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα υπήρξε η είδηση ότι η Apple σκοπεύει να μπει στην αγορά των foldable το 2023, με την υποστήριξη ενός “Apple Pencil”. Το τελευταίο πιθανότατα αποσκοπεί στο να ανταγωνιστεί το S Pen. Σαφώς, αν όντως το πρώτο foldable iPhone κυκλοφορήσει το 2023, η Apple θα κάνει την είσοδό της σε αυτή την αγορά τέσσερα χρόνια μετά τις Huawei, Samsung και Motorola. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως προτεραιότητά της δεν είναι τόσο η καινοτομία όσο η αξιοπιστία και η σιγουριά που παρέχει στους πελάτες της για την ποιότητα που προσφέρει.