Το Pixel 6 αφήνει τον Snapdragon και εξοπλίζεται με επεξεργαστή της Google

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google τον τελευταίο καιρό σχεδιάζει ένα το οποίο φημολογούταν πως ήταν σχεδιασμένο για την νέα σειρά Pixel 6. Έχοντας πλέον νέες πληροφορίες, γνωρίζουμε πως όντως ισχύει κάτι τέτοιο και παρ’ όλο που η κωδική του ονομασία “GS101” είναι ίσως λίγο βαρετή, η ανάρτηση της Google αναφέρεται επίσης στον SoC (system on chip) της ως “Whitechapel”. Οι λεπτομέρειες όμως δε σταματούν εκεί.

Σύμφωνα με το 9to5Google, τα αρχικά “GS” στο “GS101” θα μπορούσαν ενδεχομένως να σημαίνουν “Google Silicon”, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία ίσως εμπνεύστηκε από το όνομα των ανταγωνιστών της, Apple Silicon. Ο Whitechapel πιθανότατα να είναι η πρώτη από τις προσπάθειες της Google να φέρει custom chipsets στις Pixel και Chromebook σειρές προϊόντων της, κάτι που θα γίνει δυνατό με την βοήθεια της Samsung και των Exynos SoC’s της.

Η αναφορά ισχυρίζεται ότι η θα μπορεί να κυκλοφορήσει τις νέες συσκευές της που θα είναι εξοπλισμένες με τον Whitechapel από τα μέσα του 2021, πράγμα που σημαίνει πως σίγουρα θα εξοπλίζει το νέο Pixel 6.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που η Google δε θα εξαρτάται από την Qualcomm, τουλάχιστον για το flagship smartphone της. Από την άλλη όσον αφορά στο Pixel 5A, το πιθανότερο είναι πως θα είναι εξοπλισμένο με ένα mid-tier chipset από την Qualcomm. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περεταίρω πληροφορίες για το Whitechapel, ούτε έχουμε κάποια ιδέα για τις αποδόσεις του, αλλά κρίνοντας από το νέο Exynos 2100 είναι λογικό να πιστεύουμε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα φέρει πολλές νέες καινοτομίες και ίσως ωθήσει τη βιομηχανία των smartphones να πάει ένα βήμα πιο μπροστά.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes EQS με 770 χιλιόμετρα αυτονομίας

Mads Mikkelsen: Στην ταινία δράσης Riders of Justice

Χάκερ σκοπεύει να πουλήσει εκατομμύρια δεδομένα χρηστών του Linkedin

FIND US ON