Εσείς το ξέρατε πως η Κίνα λογόκρινε αποσπάσματα από το Reunion των Friends;

Όπως ενημερώνεται το Three Pixels Lab από άρθρο του ScreenRant, υπάρχουν πραγματικά μερικές σκηνές του Friends: The Reunion οι οποίες, αν και σημαντικές για τη ροή του προγράμματος, δεν προβλήθηκαν στην παραπάνω χώρα. Το δημοσίευμα μας μεταφέρει και το λόγο αυτών τον περικοπών. Αρχικά, να αναφέρουμε πως το εορταστικό επεισόδιο προβλήθηκε δωρεάν μέσα από τη συχνότητα του STAR. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 23:15, οι οπαδοί της γνωστής σειράς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τη μεγάλη επιστροφή. Εάν κάποιος δυστυχώς έχασε το πρόγραμμα, το Friends: The Reunion θα είναι διαθέσιμο στο Vodafone TV μέχρι τις 28/11/2021. Μείνετε συντονισμένοι στο Three Pixels Lab όπου θα σας ενημερώσουμε για τυχόν δωρεάν προβολή του επεισοδίου ξανά σε κάποιο ελληνικό κανάλι.

Πάμε όμως να δούμε ποιες σκηνές κόπηκαν από τη μετάδοση του Reunion των Friends στην Κίνα και γιατί. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ScreenRant, στην Κίνα λογοκρίθηκαν τρεις από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις των guests και μερικές ακόμα σκηνές. Οι celebrities που λογοκρίθηκαν είναι η Lady Gaga, ο Justin Bieber και οι BTS.

Η Κίνα θεωρεί την Lady Gaga επικίνδυνη, λόγω της συνάντησής της το 2016 με τον Δαλάι Λάμα. Ο Δαλάι Λάμα είναι σημαντικός υποστηρικτής του ελεύθερου Θιβέτ, για το οποίο η Κίνα διεκδικεί κυριαρχία. Ως αποτέλεσμα της συνάντησης της Lady Gaga με τον Δαλάι Λάμα, δεν της επιτρέπεται να περιοδεύσει στην Κίνα. Όσο για τους BTS, το 2020, οι δημοφιλείς τραγουδιστές τίμησαν τους βετεράνους πολέμου της Νότιας Κορέας, οι οποίοι όμως έχουν προκαλέσει πρόβλημα στην Κίνα, καθώς η Κίνα συμμάχησε με τη Βόρεια Κορέα στον εν λόγω πόλεμο.

Justin Bieber FriendsΤέλος, η Κίνα απαγόρευσε στον Bieber να περιοδεύει στη χώρα τους από το 2017, αναφέροντας τον ως “κακομεταχειριστή της διασκέδασης”, χωρίς να παρέχει όμως συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Η Κίνα έκοψε επίσης δύο σκηνές που έπαιξαν από πρωτότυπα επεισόδια: μια σκηνή του Joey που εμφανίζεται με τα εσώρουχά του και τη σκηνή στην οποία οι φίλοι συζητούν για όταν ο Chandler κατουρήσε στη Monica για να ανακουφίσει τον πόνο ενός τσιμπήματος μέδουσας. Επιπλέον, οι αναφορές στην LGBTQ κοινότητα κόπηκαν από την προβολή του Reunion των Friends στην Κίνα, φτάνοντας συνολικά σε περίπου έξι λεπτά περικοπών.