fbpx

Bob Ross Inc. εναντίον Netflix λόγω του ντοκιμαντέρ της υπηρεσίας για τον Bob Ross

Όπως ενημερώνεται το Three Pixels Lab, οι Bob Ross Inc., στράφηκαν εναντίον του Netflix για το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η υπηρεσία για τον Ross.

Με τίτλο Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed το ντοκιμαντέρ του Netflix αφηγείται την ιστορία του ενήλικου γιου του τηλεοπτικού ζωγράφου, Steve Ross, ο οποίος εκφράζει το βαθύ παράπονό του ότι η μνήμη του πατέρα του έχει εμπορευματοποιηθεί ακατάλληλα από μακροχρόνιους επιχειρηματικούς συνεργάτες που έχουν κερδίσει τον έλεγχο του ονόματος και της απεικόνισής του. Το ντοκιμαντέρ φαίνεται πως είχε καλές προθέσεις για να μας παρουσιάσει τον Bob πίσω από την επωνυμία Bob Ross, ενώ παράλληλα ήταν μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσει βήμα και να εκφράσει το παράπονό του ο γιος του αγαπημένου μας ζωγράφου. Ωστόσο, όπως όλα δηλώνουν, το ντοκιμαντέρ εξελίχθηκε σε μια μελοδραματική επίθεση του Steve και ακόμα με υπερβολικές δηλώσεις των συνεντευξιαζόμενων κατά των επιχειρήσεων.

Ta kalitera kinita 2021

Bob Ross Happy Accidents, Betrayal and GreedΌπως παρατηρεί το Three Pixels Lab, οι γνωστές επιχειρήσεις Bob Ross Inc. που έχουν τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και της απεικόνισης του Ross για εμπορικούς σκοπούς, παρά την υπομονή τους, στράφηκαν εναντίον του ντοκιμαντέρ της υπηρεσίας του Netflix. Με μια εκτενή ανοιχτή επιστολή αποσπάσματα της οποίας μπορείτε να διαβάσετε μεταφρασμένα στα ελληνικά από το Three Pixels Lab στο παρόν άρθρο, οι Bob Ross Inc. υποστηρίζουν πως το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει με “ανακριβή και πολύ λοξή απεικόνιση” την εταιρεία τους.

Netflix

Ενώ οι παραγωγοί της ταινίας του Netflix επικοινώνησαν δύο φορές με τις Bob Ross Inc., στα τέλη Αυγούστου και τον Οκτώβριο του 2020, κάθε αίτημα έφτασε γεμάτο με μια συγκεχυμένη έλλειψη διαφάνειας. Σε καμία περίπτωση δεν έθεσαν συγκεκριμένες ερωτήσεις στις Bob Ross Inc. ή ζήτησαν οποιαδήποτε μορφή αντίκρουσης σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς που είχαν αποφασίσει να συμπεριλάβουν στην ταινία. Ούτε αναφέρθηκε ότι είχαν συμφωνία διανομής με το Netflix,  Αν οι δημιουργοί επικοινωνούσαν με ειλικρίνεια στην αλληλογραφία τους, οι Bob Ross Inc. θα μπορούσε να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες και πλαίσιο σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια πιο ισορροπημένη και ενημερωτική ταινία,” διαβάζουμε στην επιστολή των επιχειρήσεων.

Bob Ross Happy Accidents, Betrayal and Greed (2)Ωστόσο, καθώς ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί συνέχισαν την παραγωγή χωρίς την προοπτική των Bob Ross Inc., η τελική αφήγηση στερείται σημαντικής απόχρωσης και ακρίβειας και φέρνει μια σαφή προκατάληψη υπέρ αυτών που παραχώρησαν συνέντευξη. Αφού είδαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για την καλοκαιρινή κυκλοφορία της ταινίας, οι Bob Ross Inc. προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς το Μάιο του 2021 για να προσφέρουν λίγα σχόλια αναφορικά με το θέμα. (σ.σ. Οι δημιουργοί του project) δεν απάντησαν σε κλήσεις ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τελικά απάντησαν μέσω του δικηγόρου τους. Παρείχαμε μόνο συμπληρωματικά μια μικρή δήλωση και οι κινηματογραφιστές επέλεξαν να μην τη χρησιμοποιήσουν.”

Στην συνέχεια, η επιστολή αναφέρεται στις δηλώσεις του γιού του Bob Ross, ότι ο πατέρας του εμπορευματοποιείται μετά θάνατον. “Συγκεκριμένα στην ταινία, ο Steve Ross λέει: “Ήθελα να βγάλω στη φόρα αυτή την ιστορία εδώ και χρόνια” μια δήλωση που διαμορφώνει τη συνολική σκηνοθεσία της ταινίας, δημιουργώντας την ιδέα ότι προηγουμένως είχε αποτραπεί από αυτό. Οι επιχειρήσεις Bob Ross Inc. δεν ακολούθησαν ούτε απείλησαν με νομικές ενέργειες τον Steve Ross και στην πραγματικότητα κανείς στην Bob Ross Inc. δεν άκουσε κάτι από τον Steve Ross για σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι το 2017, όταν ο Steve άσκησε μήνυση εναντίον της εταιρείας χωρίς προηγούμενη επικοινωνία.

bob ross bobbleheadΣυμπληρωματικά, το Three Pixels Lab διαβάζει στην επιστολή τις στάσεις της εταιρείας σχετικά με την πώληση των αγαθών με την απεικόνιση και το όνομα του Bob Ross: “Όλα τα προϊόντα που βλέπουμε σήμερα είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να μοιραστούμε το μήνυμα θετικότητας του Bob με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ελπίδα της Bob Ross Inc. είναι ότι τα αντικείμενα που έχουν την απεικόνιση και τα μηνύματα του Bob προκαλούν χαμόγελα, καθώς θυμίζουν στους ανθρώπους την αγάπη να ζωγραφίζουν, (σ.σ. την αγάπη που) ο Bob που μοιράστηκε με όλους. Ο Bob ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να εξερευνήσει τρόπους να μεταδώσει τη γλυκιά του προσωπικότητα και τη χαρά που βρήκε στην τέχνη ακόμη και με μη ζωγράφους, ειδικά παιδιά, μέσω συλλεκτικών αντικειμένων, παιχνιδιών και μπιχλιμπιδιών και ήταν η κινητήρια δύναμη της εταιρείας μέχρι το θάνατο του.

Μείνετε συντονισμένοι στο Three Pixels Lab για όλα τα τελευταία νέα!

spot_img
guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια
spot_img
Eneba Many GEOs

READ MORE

FIND US ON

6,485FansLike
727FollowersFollow
288FollowersFollow
1,960SubscribersSubscribe