Διαθέσιμες θα είναι και στη χώρα μας οι συνδρομητικές πλατφόρμες HBO Max και Disney+, αφού η Warner Media και η Walt Disney συνεχίζουν τα πλάνα επέκτασής τους στην Ευρώπη, μετά από την καθυστέρηση  μικρή καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το HBO Max έρχεται στην Ελλάδα αλλά και σε έξι ακόμα χώρες μέσα στο 2022. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πλατφόρμας, το HBO Max θα ξεκινήσει σε Ελλάδα, Τουρκία, Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Ολλανδία. Πρόκειται για χώρες όπου το HBO είχε ελάχιστη έως καθόλου παρουσία στο παρελθόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, σε εκδήλωση την Τρίτη 5 Οκτωβρίου για την έναρξη της παρουσίας του στην Ευρώπη, η Christina Sulebakk, γενική διευθύντρια του HBO Max EMEA, είπε επίσης ότι το HBO Max στην Ευρώπη έχει εξασφαλίσει τις κυκλοφορίες της Warner Media 45 ημέρες μετά την προβολή τους, αντίστοιχο με αυτό που ανακοίνωσε πρόσφατα η WarnerMedia στην Ασία.

Η νέα δυνατότητα ξεκινά φέτος στις Σκανδιναβικές χώρες και το επόμενο έτος στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ισλανδία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της WarnerMedia στο HBO Max global, Johannes Larcher, η εταιρεία στοχεύει να βρίσκεται σε 190 χώρες έως το 2026. Οι ανακοινώσεις φέρνουν το ευρωπαϊκό σύνολο σε 27 περιοχές σε πρώτη φάση.

Το ΗΒΟ Μax είχε ήδη ανακοινώσει τη δραστηριοποίησή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και το κόστος, με τις Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία να εμφανίζουν μειωμένες τιμές για τους συνδρομητές τους. Σε Ισπανία και Ανδόρα οι τιμές παραμένουν ίδιες. Επιπλέον, κάθε συνδρομητής σε αυτές τις χώρες θα μπορεί να λάβει 12 μήνες υπηρεσίας πληρώνοντας το κόστος συνδρομής μόνο οκτώ μηνών.

Στη Σουηδία και τη Νορβηγία, το HBO Max θα κοστίζει λίγο περισσότερο από 10 δολ./μήνα ή εναλλακτικά 81 δολ το χρόνο, στη Δανία 9,20 δολ/μήνα  ή 70 δολ. το χρόνο και στη Φινλανδία και την Ισπανία 10,40 δολ/μήνα ή 80 ευρώ το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν teasers και κλιπ για διάφορους βασικούς τίτλους του HBO Max, συμπεριλαμβανομένου του spinoff του «Game of Thrones», «House of the Dragon», ένα σύντομο απόσπασμα από την τρίτη σεζόν του «Succession» κλπ.

«Σύντομα το HBO Max θα φτάσει σε 27 κράτη και περιοχές στην Ευρώπη και 67 σε όλο τον κόσμο και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Φιλοδοξούμε να είμαστε παρόντες σε 190 εδάφη έως το 2026», τόνισε ο Larcher.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HBO Max (@hbomax)

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HBO Max (@hbomax)

 

Disney+

Το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2022 και στη χώρα μας η λειτουργία του Disney+, η οποία αρχικά προγραμματιζόταν να είναι διαθέσιμη στην Ανατολική Ευρώπη μέσα στο 2021, είναι πλέον πολύ πιθανό

Μάλιστα η Walt Disney Company αναζητεί προσωπικό στη χώρα μας έχοντας ανοιχτή αγγελία για Content Planning Managers στην Αθήνα καθώς και για Performance Marketing Senior Manager για τις αγορές του Ισραήλ και της Ελλάδας με έδρα το Τελ Αβίβ.

Εκτός από όλες τις ταινίες και τις σειρές της Disney, η πλατφόρμα περιλαμβάνει και τις παραγωγές άλλων σημαντικών studio που έχουν αγοραστεί απ’ αυτή μεταξύ αυτών τη Marvel με όλο το σύμπαν υπερηρώων της και βέβαια τη Lucas Flims που βγάζει τις ταινίες και τις σειρές του Star Wars.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Disney+ (@disneyplus)