6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ
21-22 Μαΐου και 04-05 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη
02-03 Ιουλίου 2022 στην Αθήνα

Αν διαβάζεις αυτό το σοφό κείμενο, τότε το είναι επίσημο! Το 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ είναι εδώ, και ανακοινώνει τον προγραμματισμό του καθώς και τους χώρους διεξαγωγής για τη φετινή διοργάνωση! Με πολύ αγάπη και μεράκι, η ομάδα του Πανοράματος, έχει πολλά πεδία ανοιχτά φέτος. Ας ξεκινήσουμε.
Φυσικά, σταθερά το πρώτο κομμάτι του Πανοράματος αποτελεί το Γενικό μας τμήμα, το οποίο απαρτίζεται από 15 ταινίες από δημιουργά του τμήματος μας βεβαίως βεβαίως. Από ταινίες πρώτου έτους με εξαιρετική ματιά, μέχρι και υποψήφιες για τα φετινά σπουδαστικά βραβεία Ίρις της ελληνικής ακαδημίας.

Ωστόσο, δε μείναμε μόνο σε αυτό. Φέτος, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε το ‘Διεθνές’, ένα τμήμα που προβάλει ταινίες από δημιουργά χωρών του εξωτερικού. Θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε έξω από την εγχώρια οθόνη και να επικοινωνήσουμε με συνάδελφά μας. Γι’ αυτό, θα υπάρχει και live (διαδικτυακό) Q&A! Αυτή τη χρονιά φιλοξενούμε τις Lodz film school της Πολωνίας, TAI school of the arts και ECAM film school της Ισπανίας.

Επιπλέον, διατηρήσαμε το Παράλληλο τμήμα, αλλά του αλλάξαμε λίγο…μορφή. Φέτος, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μιας οπτικοακουστικής έκθεσης, Special live Performances, καθώς και masterclass με ιδιαίτερο χαρακτήρα!

Σαββατο 21/05 καλεσμένος μας θα είναι ο Γιώργος Μακρής διευθυντής του εργαστηρίου zagoriwood ο οποίος θα μας μιλήσει γι’ αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό Φεστιβάλ – Εργαστήριο.
Κυριακή 22/05 καλεσμένοι μας θα είναι ο Άρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης δημιουργοί της βραβευμένης μικρού μήκους «Από το Μπαλκόνι». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την πολιτισμός Εν Κινήσει Κοιν. Σ. Επ.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί για το διάστημα 20-30 Μαΐου στους χώρους της Κοιν. Σ. Επ. Επόμενη Στάση.

Που θα χωρέσουν όμως όλα αυτά;!

Το πρόγραμμα μας για το φετινό φεστιβάλ είναι κάπως έτσι:
21/05 Ώρες 12.30 Masterclass για το Zagori-wood
19.00 Προβολές Γενικού-Ά τμήμα
Q&A με τα δημιουργά των ταινιών
Προβολές Διεθνούς: Ά τμήμα
Q&a Με τα δημιουργά των ταινιών
22/05: Ώρες 12.00 Masterclass με τον Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη
18.30 Music and foley live Performance
19.00 Προβολές Διεθνούς: Β’ τμήμα
Q&a Με τα δημιουργά των ταινιών
Προβολές Γενικού-Β’ τμήμα
Q&a Με τα δημιουργά των ταινιών

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν το πρώτο διήμερο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, Αποθήκη Α.
Το δεύτερο διήμερο (4, 5 Ιουνίου) η διεξαγωγή του Φεστιβάλ του Πανοράματος θα γίνει στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ με επαναληπτικές προβολές και έξτρα events!
Το διήμερο στην Αθήνα θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μείνετε συντονισμένα για περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Γουιλ φιξ ιτ ιν ποστ
Με χαρά επίσης ανακοινώνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κύκλος του Podcast:’Γουίλ Φιξ ιτ ιν πόστ’, και τα επεισόδια είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση στην πλατφόρμα του Youtube και του Spotify.
Με καλεσμένα τους: Κωνσταντίνο Κουκουλιό, Σμαρώ Παπαευαγγέλου, Σόνια Καιτατζή, Έλη Ναλμπάντη, Δημήτρη Μανουσιάκη, Αλέξανδρο Αναστασιάδη, Γιώργο Γούση, Γιώργο Κουτσαλιάρη, Δημήτρη Πολυζώη, Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα.

Youtube και spotify links:

Προσβασιμότητα
Βασικός μας στόχος της διοργάνωσης για φέτος, είναι οι προβολές και δράσεις να είναι όσο πιο προσβάσιμες και συμπεριληπτικές γίνεται για όλα! Έτσι, οι προβολές του λιμανιού φέτος θα έχουν και ελληνικούς υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα, αλλά και με αγγλικούς για μη ελληνόφωνα. Όλα αυτά, με την υποστήριξη του Νεανικού Πλάνου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ή πληροφορίες, ή μηνύματα λατρείας, μπορείτε να μας βρείτε εδώ:
Ακολουθήστε μας στα social
Facebook: Auth Film School Panorama
https://www.facebook.com/AuthFilmSchoolPanorama/
Instagram: panorama_authfilmschool
https://www.instagram.com/panorama_authfilmschool/

Είσοδος θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Σας περιμένουμε όλους, όλες και όλα, για μια άκρως καλλιτεχνική και φεστιβαλική ζύμωση!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Three Pixels Lab για όλα τα τελευταία νέα!