Ο γνωστός σκηνοθέτης Zack Snyder (Sucker Punch, 300, Watchmen, Man of Steel, Batman v Superman, Justice League) γύρισε το 2017 το Short film: «Snow Steam Iron» με ένα iPhone 7 Plus, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή FiLMiC Pro. Η ταινία αποτελεί ένα οπτικό αριστούργημα, με αγάπη για τον κινηματογράφο και τις ταινίες.

Οπτικό αριστούργημα γυρισμένο με smartphone

Short film «Snow Steam Iron»

Σε προηγούμενο άρθρο μας έγινε αναφορά ταινίες που γυρίστηκαν εξ’ ολοκλήρου με smartphone. Μία από αυτές ήταν και το Short film: «Snow Steam Iron» του Zack Snyder. Η ταινία έχει όλα όσα έχουμε συνηθίσει στις μεγάλου μήκους ταινίες του σκηνοθέτη: slow motion, προσεγμένη κινηματογράφιση, εντυπωσιακά κοντινά. Με θέμα παρόμοιο με του Sucker Punch, τον κεντρικό χαρακτήρα να θέλει να πάρει εκδίκηση από έναν άντρα που δεν της συμπεριφέρθηκε καλά, η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο οπτικά εντυπωσιακές ταινίες και να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του Zack.

Δείτε την ταινία στο Vimeo

Το μέλλον στην καταγραφή ταινιών

Short film «Snow Steam Iron» (3)Με όλο και πιο πολλές ταινίες να γυρίζονται με smartphone τα τελευταία χρόνια μπορούμε να υποθέσουμε πως αυτός ο τρόπος καταγραφής ταινιών, θα γίνει από τους πιο διαδεδομένους και θα συμβάλει στην εξέλιξη της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας, η οποία επηρεάζεται πολύ από την αλλαγή των τεχνολογικών ανακαλύψεων, όπως εξάλλου και κάθε βιομηχανία. Είναι γεγονός πως η καταγραφή ταινιών με την χρήση έξυπνου τηλεφώνου, όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, έχει αρκετές ευκολίες σε σχέση μια cinematic camera.

Μπορεί άραγε κάποτε να δούμε ένα νέο Unorthodox, γυρισμένο εξ ολοκλήρου με την χρήση smartphone;

Short film «Snow Steam Iron» (4)