Ο Hugh Jackman έγινε γνωστός για την ερμηνεία του Wolverine στις ταινίες των X-Men στο Hollywood, ενώ με σκληρή δουλεία κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στη Βιομηχανία της Ψυχαγωγίας.

Young Hugh Jackman Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ήταν μόλις οκτώ χρονών όταν η μητέρα του έφυγε και μετακόμισε στην Αγγλία. Λίγα χρόνια αργότερα, οι δύο αδελφές του μετακόμισαν και αυτές εκεί, αφήνοντας τον Jackman να μεγαλώσει στην Αυστραλία με τον πατέρα του και δύο μεγαλύτερους αδελφούς του. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός έφηβος τότε Hugh να θεωρείται “ασταθής χαρακτήρας” με πολύ έντονο θυμό που δεν εμφανίστηκε μέχρι την εφηβεία του. Το θυμό αυτό, όμως, ο Jackman δεν τον έβγαζε στους άλλους ανθρώπους ή στον εαυτό του, αλλά εκτόνωνε σε αθλήματα στο σχολείο αρρένων που φοιτούσε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Hugh ήταν ήσυχο παιδί. “Συνηθίζαμε να χτυπάμε με το κεφάλι μας τα ντουλάπια μέχρι να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα πάνω τους. Σε φάση ποιος είναι ο πιο σκληρός και πιο τρελός; Παίζοντας ράγκμπι έβγαινε η οργή μου, μια οργή που ταυτίζω με αυτή του Wolverine“, είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξη του, ο οποίος μάλιστα είχε πάρα πολύ καλούς βαθμούς, με αποτέλεσμα να γίνει σχολικός ηγέτης της μαθητικής κοινότητας.

Graduate JackmanΜετά την αποφοίτησή του, ο Jackman αποφάσισε να βρει λίγο χρόνο για τον εαυτό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει να φύγει να ταξιδέψει με σκοπό να βρει κάπου να εργαστεί. Κατέληξε τελικά στην Αγγλία σε ηλικία 18 ετών και προσλήφθηκε από το αναγνωρισμένο Uppingham School στο East Midlands, αρχικά ως βοηθός. Εκεί, δίδαξε φυσική αγωγή και καθοδήγηση αθλητικών ομάδων, ενώ μέρος των καθηκόντων του περιελάβανε επίσης τη διδασκαλία νέων. “Ένας 18χρονος Αυστραλός που διδάσκει αγγλικά σε μια ομάδα νεαρών Άγγλων”, αναπόλησε ο ηθοποιός σχετικά με τα χρόνια που εργαζόταν στο Uppingham School σε συνέντευξή του στο BBC. Ολοκληρώνοντας την εργασία του εκεί, ο Hugh Jackman επέστρεψε στην Αυστραλία και εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Sydney ως φοιτητής δημοσιογραφίας.

Hugh JackmanΑφού πέρασε ένα καλοκαίρι ως εργαζόμενος στην κοινότητα των Αβοριγίνων της Areyonga (στη Δυτική Έρημο της Κεντρικής Αυστραλίας), ο Jackman επέστρεψε στο Sydney για το τελευταίο έτος του στο πανεπιστήμιο. Ο ηθοποιός χρειαζόταν λίγα ακόμα credits για να αποφοιτήσει. Τελικά διάλεξε την ηθοποιία ως μάθημα επιλογής, επειδή ήταν η πιο εύκολη επιλογή που είχε για να αποφοιτήσει. Το θέατρο εκείνη τη περίοδο για εκείνον δεν ήταν κάτι που έβλεπε επαγγελματικά. “Ήταν χόμπι. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να βγάλω τα προς το ζην από την ηθοποιία“, είχε δηλώσει ο Jackman στο Parade. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας το 1991, γράφτηκε σε δραματική σχολή, γιατί δεν είχε την επιθυμία να γίνει επαγγελματίας δημοσιογράφος. Όμως, ούτε εκεί δεν ένοιωθε πως ανήκει κάπου. “Όλοι ήταν πιο cool (από εμένα), όλοι φαινόταν πως ήταν πιο πιθανό να πετύχουν, όλοι φαίνονταν πιο φυσικοί σε αυτό“, μοιράστηκε ο ηθοποιός στο Shave Magazine. Ωστόσο, το συνέχισε με αρκετή προσήλωση μέχρι να πετύχει.

Ο Αυστραλός ηθοποιός Russell Crowe είχε πρόταση από το σκηνοθέτη Bryan Singer να παίξει τον ρόλο του Wolverine στους X-Men. Ο Crowe όμως απέρριψε την πρόταση, και πρότεινε στο Singer τον χρόνιο φίλο του, Hugh Jackman. Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Hugh Jackman και ο πρώτος που έκανε στη Βιομηχανία του Hollywood. Τα υπόλοιπα πλέον, ανήκουν στην ιστορία.