Το Netflix πέρυσι λόγω της πανδημίας απέκτησε πολύ νέο κοινό, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε νέα ταινία δημοσιεύονταν στην πλατφόρμα να αποσπά εκατομμύρια προβολές. Μία από αυτές τις ταινίες ήταν και το Murder Mystery.

Με σύμμαχο το δυνατό cast και τα όμορφα τοπία της Ευρώπης που έδειχνε (σε μία εποχή που τα ταξίδια ήταν άγνωστο πότε θα ξαναγίνουν δυνατά), το Murder Mystery ανέβηκε αστραπιαία στις προτιμήσεις του κοινού και έδωσε στο Netflix αυτό που χρειάζονταν για να προωθήσει στο νέο του κοινό, το περιεχόμενο του.murder mystery

Η ταινία αυτά φαίνεται πως ακόμα εξαργυρώνει την απήχηση και την επιτυχία της, αφού μόλις πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε sequel. Πιο συγκεκριμένα ο Adam Sandler έκλεισε 2ετές συμβόλαιο με το Netflix και συμφωνία για το Murder Mystery 2 με την Jennifer Aninston υπογράφει και εκείνη για να επιστρέψει στο ρόλο της στο sequel. Tέλος την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Jeremy Garelick.

Η υπόθεση της πρώτης ταινίας είναι η εξής:

Όταν ένας Νεοϋορκέζος αστυνομικός αποφασίζει επιτέλους να πάει τη σύζυγό του το πολυπόθητο ταξίδι για το μήνα του μέλιτος που της είχε υποσχεθεί, μια τυχαία συνάντηση στην πτήση θα τους οδηγήσει σε μια οικογενειακή συγκέντρωση στο πολυτελές γιοτ του ηλικιωμένου δισεκατομμυριούχου Malcom Queens. Μόνο που ο Queens θα βρεθεί δολοφονημένος και το ζευγάρι θα είναι οι βασικοί ύποπτοι του μυστήριου φόνου και θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους ανακαλύπτοντας τον βασικό ύποπτο.murder mystery

Η ταινία είχε γίνει ανάρπαστη με παραπάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες να την παρακολουθούν και έτσι οδηγηθήκαμε στο sequel.

Δεν έχουμε επιπλέον πληροφορίες, είτε σχετικά με την υπόθεσή είτε σε ό,τι αφορά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του Murder Mystery 2, αλλά εικάζεται πως δε θα αργήσει πολύ. Θεωρείται ότι θα κυκλοφορήσει κάπου κοντά στο καλοκαίρι του 2022.