Όσο τα χρόνια περνάνε η πρόσβαση στη τεχνολογία και η εφευρετικότητα για νέες ιδέες βελτιώνονται. Η γενιά μας χαρακτηρίζεται και από μία νέα μορφή ταινιών που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται όλο και παραπάνω, οι fanmade ταινίες .

Είναι πραγματικά άξιο προσοχής πως καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι με τόσο μικρό budget και πόρους  να δημιουργήσουν μια ταινία αντάξια (ίσως κάποιες φορές καλύτερη) της πρωτότυπης.

POWER/RANGERS UNAUTHORIZED [BOOTLEG UNIVERSE]

fanmade movies

Ο πολύ γνωστός Adi Shakar ήταν ο παραγωγός αυτού του αριστουργήματος που το 2015 μας έδειξε μια ρεαλιστική απεικόνιση των Power Rangers. Μία fanmade ταινία η οποία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους fans. Σκηνοθετήθηκε από τον Joseph Kahn ενώ σε αυτή πρωταγωνιστούν και μεγάλα ονόματα όπως η Κatee Sackhoff και ο James Van Der Beek. Η ταινία πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε ιδιαίτερα είδαμε πτυχές των ηρώων που δεν θα βλέπαμε ποτέ.

THE PUNISHER: DIRTY LAUNDRY [BOOTLEG UNIVERSE]

fanmade movies

Πάλι ο Adi Shakar σε συνεργασία με τον Thomas Jane δημιούργησαν  μία αξιοζήλευτη fanmade ταινία . Αν πιστέψουμε τις φήμες ο δεύτερος κίνησε τα νήματα να γίνει έτσι η δεύτερη ταινία του Punisher (Είχε πρωταγωνιστήσει στη πρώτη) καθώς δεν του άρεσε καθόλου το σενάριο και καθυστερούσε μέχρι που η ταινία ακυρώθηκε και αυτός σε συνεργασία με τον Ron Perlman δημιούργησαν μια ταινία άξια του ονόματός της. Όσον αφορά την υπόθεση ο Franke Castle συνταξιοδοτημένος πια μένει σε μία κακή γειτονιά όπου αποφασίζει να τα βάλει με μία συμμορία που τρομοκρατεί τους  πολίτες

The Hunt For Gollum

fanmade movies

Όταν καταπιάνεσαι με ένα franchise όπως το Lord of the rings ξέρεις ότι δεν θα είναι εύκολο χωρίς budget. Αυτό ήρθε να διαψεύσει μια ομάδα ανεξάρτητων ηθοποιών και σκηνοθετών στο πλαίσιο μιας ταινιάς 40 λεπτών. Η ταινία είναι καλογυρισμένη ,έχει ωραίες σκηνές μάχης και ξεχωρίζει για τα παρόμοια τοπία και κουστούμια που βρήκε για γυριστεί. Το εντυπωσιακό είναι ότι στοίχισε μόλις $3000(!). Η υπόθεση λαμβάνει χώρα πριν την πρώτη ταινία και μετά την τριλογία  του Hobbit και αναφέρεται στη προσπάθεια του Aragorn να βρει και να φέρει στον Gandalf το Gollum έτσι ώστε να εντοπίσουν το δαχτυλίδι του Sauron πριν από εκείνο

Darth Maul: Apprentice 

fanmade movies

Στο προηγούμενο άρθρο σας μιλήσαμε για τις απογοητευτικές ταινίες. Μια από αυτές ήταν το Star Wars: Episode 1 the phantom menace. Η επόμενη fanmade ταινία έσωσε και δικαίωσε το μοναδικό κομμάτι που άξιζε, τον Darth Maul. Εξαιρετικές ξιφομαχίες, αρκετά καλά cgi και ωραία κουστούμια που μαζί με την απλή υπόθεση φτιάχνουν μία 20 λεπτή ταινία πιο ουσιαστική ( και πιο ενδιαφέρουσα ) από το phantom menace. Έξι jedi ακολουθώντας ένα στοιχείο που τους δόθηκε από τον Γερουσιαστή Παλπατίν οδηγούνται σε ένα πλανήτη οπού αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά σιθ και συγκεκριμένα τον Darth Maul.

Οι fanmade ταινίες είναι σίγουρα ένας τρόπος να εκφραστούν νέοι άνθρωποι πολλές φορές σε franchise που είναι κλειστά και πανάκριβα τα δικαιώματα τους . Πολλές φορές δημιουργούνται αριστουργήματα που πρέπει να γίνονται περισσότερο αναγνωρισμένα. Μαζί θα ανακαλύψουμε και άλλα.