fbpx

10 ενδιαφέρουσες μεταφορές αγαπημένων video games σε ταινίες

Παρόλο που είναι γνωστή η φήμη ότι “τα video games που μεταφέρονται στον
κινηματογράφο ή οι ταινίες που γίνονται video games είναι αποτυχημένες
προσπάθειες“, έχουν υπάρξει πολύ αξιόλογες μεταφορές στην μεγάλη οθόνη
επιτυχημένων παιχνιδιών. Σαφώς, η μεταφορά τέτοιου τύπου είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνη,
συγκριτικά με τις μεταφορές βιβλίων ή κόμικ στον κινηματογράφο, λόγω της ιδιαίτερης
φύσης των αγαπημένων μας video games.

Για παράδειγμα, η μεταφορά του Mortal Kombat: Annihilation(1997), απογοήτευσε τους απανταχού fans του πολύ δημοφιλούς game, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των gamers και όχι μόνο. Παρόλα αυτά, κάθε ταινία προσφέρει κάτι στο κοινό της, οπότε παρακάτω θα δούμε μια λίστα με τις 10 ενδιαφέρουσες προσπάθειες μεταφοράς τους στην μεγάλη οθόνη (παλιές αλλά και νέες παραγωγές).

Super Mario Bros (1993)

Ίσως πρόκειται για την πιο φημισμένη και αγαπημένη ταινία βασισμένη σε video game.
Παρόλο που η βόλτα στο live action σύμπαν του Super Mario είναι αρκετά παράξενη
και με αρκετές παραλείψεις, είναι ενδιαφέρουσα η όλη προσπάθεια, καθώς συμμετέχουν δημοφιλείς ηθοποιοί. Η μασκότ του Νintendo ζωντανεύει στις οθόνες .

Final Fantasy: The Spirits Within(2001)

Μια μεταφορά στη μεγάλη οθόνη που σε αντίθεση με τις προηγούμενες ,τόλμησε τη
τότε-νέα τεχνολογία και άνοιξε δρόμο και για τις επόμενες ταινίες τέτοιου είδους. Παρόλο που τώρα μπορεί να φαντάζει παλαιικό υπήρξε πρωτοπόρο έργο για την εποχή του και εστίασε στην ολοκαίνουρια ιστορία-πλοκή τoυ αγαπημένου franchise. Έμεινε πιστό στο source material στο οποίο βασίστηκε , παίρνοντας ταυτόχρονα το ρίσκο της διαφορετικότητας με σύμμαχο την τόλμη.

Resident Evil (2002)

Η πρώτη ταινία από τις έξι του δημοφιλούς franchise, παραμένει η καλύτερη. Η Milla
Jovovich, καθηλώνει στον ρόλο της ως Alicia.Σε σκηνοθεσία και μεταφορά του Paul
Anderson, ο οποίος δεν πέφτει στην παγίδα να πάει με τον αργό ρυθμό του game, αλλά γρήγορα κλιμακώνει επιτυχώς την ένταση και την δράση όπου εστιάζει η ταινία. Αναδεικνύει τις πιο σημαντικές στιγμές με έντονο ρυθμό, ακόμα κι αν αυτό στερεί την συνολική αυθεντικότητα του source material.

Silent Hill (2006)

video games

Συγκέντρωσε αρκετά θετικά σχόλια και θεωρήθηκε ταινία πάνω του μετρίου,
συγκριτικά με τις υπόλοιπες ταινίες video game , που έβγαιναν ανά μήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’00. Περιλαμβάνει ένα αρκετά καλό cast ηθοποιών και συντελεστών και
επιτυγχάνει αρκετά, αν όχι και περισσότερο, την υποσχόμενη horror ατμόσφαιρα του
ομωνύμου game , από το οποίο προέρχεται. Το σίγουρο είναι ότι περιλαμβάνει αρκετές
σκηνές που θα σε έκαναν να κρυφτείς πίσω από τον καναπέ σου μέχρι να πέσουν οι
τίτλοι τέλους.

Warcraft (2016)

video games

Αρχικά, “σνομπαρίστηκε” αρκετά ως μια άλλη εκδοχή του Lord of the Rings. Πλέον,
αποτελεί μια εξαιρετική μεταφορά στον κινηματογράφο , καθώς τα κέρδη έφτασαν τα
$433 εκατομμύρια δολάρια. Ο πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης Duncan Jones
αναμφισβήτητα δούλεψε σκληρά. Παρόλο τα κάποια υπερφορτωμένα σημεία της
ταινίας, καταφέρνει να σε μαγέψει και να ταξιδέψεις με τους πρωταγωνιστές σε έναν
πρωτόγνωρο κόσμο.

Assassin’s Creed (2016)

video games

Εκεί όπου οι άλλες ταινίες βασισμένες σε games απέτυχαν, η συγκεκριμένη φαίνεται
ότι κέρδισε το στοίχημα και δεν φάνταζε παράξενη μεταφορά ή ότι απευθύνεται σε
συγκεκριμένο κοινό, κερδίζοντας στην αιώνια μάχη και σύγκριση με το Templar Order.
Με cast τους Michael Fassbender, Marion Cotillard, και Michael K. Williams, η ταινία
δεν υστερεί καθόλου σε καλές ερμηνείες. Μια επιτυχημένη παραγωγή που συνοδεύεται από μια εντυπωσιακή περιπέτεια Animus στην Ισπανία του 15ου αιώνα και ένα στιλ βαρύ parkour που προσφέρει φόρο τιμής στη σειρά χωρίς – όπως κάνουν κάποιες ταινίες – να πηγαίνει πολύ μακριά από τις προσδοκίες των fans. Μπορεί να έχει απογοητεύσει ορισμένους θαυμαστές και θεατές, αλλά δώστε του μια ευκαιρία, αξίζει για το είδος της.

Ratchet and Clank (2016)

video games

Αν και πρόσφατη σχετικά ταινία δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσίασε, καθώς το cast των ηθοποιών υπήρξε περίεργο, με τον Sly Stallone να συμμετέχει σε μια ταινία αυτού του είδους. Πάντως δεν είναι και τόσο κακή, εξιστορώντας την αρχική και γνήσια ιστορία του παιχνιδιού. Μπορεί να λείπει από την ταινία το χιούμορ του PlayStation και σε επίπεδο animation, να μην θυμίζει την ποιότητα Pixar, αλλά σίγουρα θα περάσεις ευχάριστα τα 90 λεπτά της ταινίας. Πρόκειται για μια ταινία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, η οποία φέρνει στη μεγάλη οθόνη το σμίξιμο ενός Lombax με ένα ρομπότ δημιουργώντας μια ευχάριστη διάθεση στο κοινό.

Tomb Raider (2018)

Βασιζόμενο στο reboot του game του 2013 ,η διάδοχος της Angelina Jolie και
βραβευμένη με Όσκαρ Alicia Vikander , ερμηνεύει πολύ πειστικά τη νεαρή εκδοχή της
Lara και της δίνει μια διάσταση πιο ζωντανή και περισσότερο οικεία, καθώς εμφανίζεται περισσότερο στο σπίτι της στο Λονδίνο παρά ως Tomb Raider. Βλέπουμε την μετάβαση τoυ κοριτσιού Lara σε Τomb Raider, την αρχή της ιστορίας δηλαδή, της αγαπημένης μας ηρωίδας. Μια πολύ εύστοχη απόδοση ενός από τα καλύτερα video games της γενιάς του. Ήδη,ο Ben Wheatley, αναμένεται να σκηνοθετήσει το sequel της ταινίας.

Detective Pikachu (2019)

Εδώ έχουμε μια από τις καλύτερες ταινίες video game. Από τη στιγμή που μάθαμε ότι
ο Ryan Reynolds (ο Deadpool) θα δανείσει τη φωνή του στον Pikachu, ήμασταν σίγουροι και για την επιτυχία της ταινίας. Η ταινία επικεντρώνεται στον 21χρονο Tim Goodman, ο οποίος αναζητεί τον detective πατέρα του ,Henry. Στην προσπάθεια του αυτή, συνεργάζεται με τον Pikachu για να το πετύχει. Πολλά μηνύματα για τον θεσμό τις οικογένειας και πολλά αστεία, ικανά να κάνουν ένα Snorlax να γελάσει. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Rob Letterman, είναι υπεύθυνος για το πολύ σωστό και επίλεκτο cast, καθώς οι διάσημοι τραγουδιστές Rita Ora, Bill Nighy, Ken Watanabe, and the DJ Diplo προσφέρουν τη δική τους συμβολή στην επιτυχία της ταινίας. Φυσικά, η αγάπη και η φροντίδα που δόθηκε για τη δημιουργία του κόσμου των Pokemon, εκτός από φανερή είναι και υπεύθυνη στο μεγαλύτερο βαθμό για την επιτυχία της ταινίας.

Sonic The Hedgehog (2020)

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις των θαυμαστών, πριν την πρεμιέρα της ταινίας , σχετικά με τον σχεδιασμό του αγαπημένου μας ήρωα(κάτι που έκανε τους δημιουργούς να τον
ξανασχεδιάσουν), η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Ο εκπληκτικός Ben
Schwartz δανείζει τη φωνή του στον Sonic, ενώ ο Jim Carrey ενσαρκώνει επιτυχημένα τον Dr. Robotnik, συναντώντας τις προσδοκίες του κοινού. Στην ταινία παρακολουθούμε τον Sonic και τον Montana sheriff ,καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν
από τον Robotnik και να εντοπίσουν τα γνωστά δαχτυλίδια του Sonic. Ήδη τα sequel
του αγαπημένου μας ήρωα βρίσκονται καθοδόν.

Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο επιτυχημένες μεταφορές των αγαπημένων μας
games. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν οι συγκεκριμένες ταινίες πάντως, αναμφίβολα έχουν κάτι να μας προσφέρουν, είτε αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα ανθρωπιάς είτε μια απλή ανατριχίλα της στιγμής. Κι ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό είδος, με ένα εξίσου αρκετά υποψιασμένο κοινό το οποίο θέτει ψηλά τον πήχη για τα αγαπημένα του games.

Εσείς ποιο θα προτιμήσετε λοιπόν, τη ταινία ή το video game ;

READ MORE

Το πρώτο feature των Pixel Buds έρχεται σύντομα και στοχεύει στον ήχο

Η Google θα επιδιορθώσει ένα μεγάλο πρόβλημα των Pixel Buds με το επερχόμενο update σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Forbes, η...

Fans έφτιαξαν το GTA San Andreas σε Unreal Engine 4

Μια ομάδα από fans του GTA San Andreas από την Αργεντινή, τη Χιλή και την Κολομβία δουλεύουν σε ένα ιδιαίτερο project. Συγκεκριμένα, το project...

Το Tom Clancy’s Elite Squad αποκαλήφθηκε από την Ubisoft

Είχαμε αναφέρει τον ερχομό του Tom Clancy’s Elite Squad στις Android συσκευές και πλέον υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο παιχνίδι της Ubisoft. Το Tom...

FIND US ON

5,502FansLike
727FollowersFollow
305FollowersFollow
1,530SubscribersSubscribe