Η ταινία Eternals έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 5 Νοεμβρίου 2021 ως μέρος της Τέταρτης Φάσης του Marvel Cinematic Universe. Όπως όμως ενημερώνεται το Three Pixels Lab, η ταινία κινδυνεύει με ολική απαγόρευση στη Κίνα, ενώ παράλληλα μπορεί να δεχτεί και παγκόσμιο μποϊκοτάζ λόγω ενός Gay χαρακτήρα.

Οι οπαδοί της Marvel περιμένουν με ανυπομονησία την επερχόμενη κυκλοφορία των Eternals, καθώς η ταινία έχει ανακοινωθεί από τον Απρίλιο του 2018 από τον Πρόεδρο της Marvel Studios, Kevin Feige. Το cast του project απαρτίζεται από συντελεστές από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, ως παρουσίαση και στήριξη της πολυπολιτισμικότητας, ενώ παράλληλα εισάγει τον πρώτο LGBTQ χαρακτήρα στο MCU. Το 3PL διαβάζει σε άρθρο του ComicBook.com, ότι το One Million Moms, μια θυγατρική της Χριστιανικής Οργάνωσης American Family Association έχει στραφεί εναντίων της ταινίας των Eternals και πως αυτό μπορεί να έχει το αποτέλεσμα ενός μποϊκοτάζ από πλευράς της κοινότητας. Η Marvel αποφάσισε να είναι πολιτικά ορθή αντί να παρέχει φιλικό προς την οικογένεια πρόγραμμα“, αναφέρει η ομάδα One Million Moms σε μια ανακοίνωση. Στην ίδια δήλωση, η ομάδα παραθέτει ότι ξεκίνησε μια καμπάνια που ενθαρρύνει το κόσμο να υπογράψει και να συμμετέχει σε μποϊκοτάζ της νέας ταινίας.

MCUΑυτά δεν είναι τα μόνα άσχημα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση της νέας ταινία του MCU, καθώς υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος ολοκληρωτικής απαγόρευσής της στη Κίνα. Η Κίνα αποτελεί μια δυνατή αγορά για της ταινίες της Marvel Studios. Το 3PL ενημερώνεται από δημοσίευμα του GiantFreakinRobot.com γιατί το Eternals θα μπορούσε να απαγορευτεί στην παραπάνω αγορά. Πολλές δηλώσεις από το 2013 της σκηνοθέτιδος της ταινίας, Chloé Zhao, είχαν ως αποτέλεσμα σε αντιδράσεις και απαγόρευση της πρόσφατης βραβευμένης ταινίας της Nomadland στη Κίνα. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2020 και έκανε τεράστια επιτυχία. Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί με τη νέα ταινία του MCU.

Οι ΗΠΑ είναι τώρα η χώρα μου“, είχε δηλώσει η Zhao που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κίνα, αλλά πλέον ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ και ο λαός στράφηκε εναντίον της.