Η επιστροφή στη Μέση Γη μετά το Hobbit και προφανώς του Lord of The Rings είναι γεγονός αυτή την φορά με το The Rings of Power.the rings of power

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Το The Rings of Power λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Second Age, εκατοντάδες χρόνια δηλαδή πριν από τα γεγονότα του Lord of the Rings, και θα αποκαλύψει το πως δημιουργήθηκαν τα πανίσχυρα δαχτυλίδια που μοιράστηκαν τα ξωτικά οι νάνοι και ο σκοτεινός άρχοντας Sauron, αλλά και την ιστορία των φυλών αυτών στην δέυτερη εποχή της Μέσης Γης.

Η περίληψη της σειράς είναι η εξής: η επερχόμενη σειρά των Amazon Studios φέρνει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής Δεύτερης Εποχής της ιστορίας της Μέσης Γης. Το επικό αυτό δράμα εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του “Χόμπιτ” και του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μια εποχή στην οποία σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασιλεία γνώρισαν τη δόξα και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρέμονταν από μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που γεννήθηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι.. Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο χαρακτήρων, τόσο γνώριμων όσο και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα σκοτεινά βάθη των Ομιχλωδών Βουνών μέχρι τα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών Λίντον, το μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ και τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και αυτοί οι χαρακτήρες θα χαράξουν τη δική τους κληρονομιά η οποία θα ζει για πολύ καιρό αφότου αυτοί θα έχουν φύγει”.the rings of power

Οι υπεύθυνοι του project, J.D. Payne και Patrick McKay δήλωσαν πως θέλουν το έργο τους να βρίσκεται αρκετά κοντά στα βιβλία του J.R.R. Tolkien και πως η νέα σειρά ενώνει τις βασικές ιστορίες της εποχής που καλύπτει, ενώ θα εξηγήσει στους θεατές τι συμβαίνει και πέραν του ενός δαχτυλιδιού που έχουν δει μέχρι σήμερα.
Όπως οι ταινίες The Lord of the Rings, η σειρά The Rings of Power γυρίζεται στη Νέα Ζηλανδία. Αν και η δεύτερη σεζόν του σχεδιάζεται  να γυριστεί στο Λονδίνο. Η παραγωγή ξεκίνησε το 2020 για τη σειρά. Η Amazon υπενίκησε το Netflix για να αποκτήσει τα δικαιώματα για τη δημιουργία της σειράς με προϋπολογισμό  250 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Η συμφωνία περιελάβανε δέσμευση για πέντε σεζόν, αλλά η Amazon ανανέωσε επίσημα το The Rings of Power και για  δεύτερη σεζόν που θα γυριστεί σίγουρα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα επεισόδια περιλαμβάνει η πρώτη σεζόν με τις εικασίες να κυμαίνονται στα 17 επεισόδια ανά σεζόν.

 

To trailer της σειράς βγήκε πριν λίγες μέρες και είναι το εξής:

H σειρά θα κοστίσει συνολικά 1 δισεκατομμύριo δολάρια ενώ 250 εκατομμύρια κόστισαν τα πνευματικά της δικαιώματα. Στη σειρά σημαντικό ρόλο θα παίζει και το ίδρυμα Tolkien το οποίο συμφώνησε στη παραχώρηση δικαιωμάτων αφού η Amazon δέχτηκε να επιβλέπει το ίδρυμα την σειρά.

Στη σειρά είναι γνωστό ότι από τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε από την γνωστή σειρά ταινιών θα εμφανιστούν η Galadriel, ο Sauron (με άλλη μορφή) και ο Elrond. Τέλος ο Sir Ian McKellen έχει εκδηλώσει  ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη σειρά αν του ζητηθεί για να ενσαρκώσει  τον Gandalf. Η σειρά αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Amazon Prime, στη προσπάθεια του να μπει στη αγορά των συνδρομητικών υπηρεσιών.