Εκτός από το νέο της Matebook 14s, η Huawei στη χθεσινή της παρουσίαση μας έδειξε για πρώτη φορά και τη νέα της οθόνη, MateView GT. Πρόκειται για ένα curved monitor 34 ιντσών, κατάλληλο τόσο για gaming όσο και για δουλειά γραφείου.

Η Huawei MateView GT, όπως προείπαμε, έχει διαγώνιο 34 ιντσών. Επιπλέον, η αναλογία της 21:9 και έχει ανάλυση 3K. Ο ρυθμός ανανέωσής της φτάνει τα 165Hz, με όλα τα παραπάνω να συντελούν σε ένα πλήρες πακέτο για κάθε χρήση. Η κυρτότητά της είναι 1500R, γεγονός που την κάνει να “αγκαλιάζει” το χρήστη, ενώ η αντίθεση 4000:1 που έχει, αποτυπώνει τέλεια όλα τα χρώματα. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη για Blue light reduction και anti-Flicker τεχνολογίας, ώστε να είναι ξεκούραστη στη χρήση. Εκτός των παραπάνω, η νέα οθόνη της Huawei είναι εξοπλισμένη με HDR 10, ούσα κατάλληλη για ταινίες εκτός των άλλων.

Το ενδιαφέρον κομμάτι της οθόνης αυτής, ωστόσο, έχει να κάνει με τον ήχο. Και αυτό διότι διαθέτει ένα ενσωματωμένο soundbar, ισχύος 5W, το οποίο μάλιστα μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστά, με πλήκτρα αφής. Έτσι, μπορείτε να έχετε εξαιρετικό ήχο, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτετε ξεχωριστά ηχεία. Το soundbar έχει μάλιστα και φωτισμό RGB, δίνοντας έτσι πόντους και στο αισθητικό κομμάτι. Ακόμα, η οθόνη έχει δύο μικρόφωνα στο επάνω μέρος, τα οποία χάρη στο Intelligent Noise Reduction μπορούν να προσφέρουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά στη συνδεσιμότητα, η οθόνη είναι εξοπλισμένη με 2 θύρες USB-C, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της σε ρεύμα, 1 headphone jack, 2 HDMI, και μια θύρα Display Port. Στο πίσω μέρος υπάρχει μαγνητικό κάλυμμα για να καλύπτει τα καλώδια, ενώ ένα επιπλέον ενδιαφέρον feature που έχει είναι η δυνατότητα να συνδεθούν έως και τρεις οθόνες μεταξύ τους.

Η Huawei MateView GT θα κοστίζει 599€. Δε γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητά της, αλλά η Huawei μας διαβεβαίωσε πως όλα της τα νέα προϊόντα θα είναι σύντομα στην αγορά.