Η Razer ανακοίνωσε το Razer Viper, ένα ελαφρύ gaming ποντίκι το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με επαγγελματίες παίκτες. Είναι το πρώτο ποντίκι που διαθέτει το νέο Optical Mouse Switch, ένας 5G οπτικός αισθητήρας ο οποίος έχει άμεση ανταπόκριση στις κινήσεις του παίκτη και υπόσχεται τριπλάσια ταχύτητα ενεργοποίησης από τα προηγούμενα ποντίκια.

Σύμφωνα με την Razer:

Με τα Optical Switches της Razer, δεν απαιτείται φυσική επαφή για να σταλθεί το σήμα. Χρησιμοποιώντας μία υπέρυθρη ακτίνα η οποία περνά από ένα κλείστρο για να πυροδοτήσει ένα ηλεκτρικό σήμα στον υπολογιστή, οι διακόπτες ανταποκρίνονται στιγμιαία σε κάθε πίεση του δαχτύλου, σιγουρεύοντας πως κάθε δράση εκτελείται σύμφωνα με την πρόθεση του παίκτη.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως κάθε διακόπτης μπορεί να αντέξει μέχρι και 70 εκατομμύρια κλικς αλλά και το νέο Speedflex καλώδιο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την τριβή. Επιπλέον, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος μέσα στο ποντίκι για τις ρυθμίσεις ώστε αυτές να μην αλλοιώνονται όταν αλλάζει ο υπολογιστής.

Το νέο Razer Viper πωλείται ήδη στην τιμή των 89.99€: