Με το Legends of Runeterra να είναι το δεύτερο παιχνίδι της Riot Games στις κινητές συσκευές, η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια της για να εισέλθει στον χώρο των mobile games. Είναι όμως μια προσπάθεια που αξίζει;

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί ανάμεσα σε δύο παίχτες (παίχτης νs παίχτη ή παίχτης νs ai) με σκοπό να κερδίσεις τον άλλο παίχτη καταστρέφοντας το Nexus του. Το παιχνίδι ξεκινάει με τέσσερις κάρτες στο χέρι, οι οποίες όμως μπορούν και να ανταλλαχτούν με άλλες.

legends of runeterra start

Έπειτα, οι δύο παίκτες λαμβάνουν ένα κρύσταλλο μάνα, ο ένας παίκτης λαμβάνει το λάβαρο επίθεσης και ο άλλος λαμβάνει το λάβαρο άμυνας. Μόνο ο παίκτης με το λάβαρο επίθεσης μπορεί να επιτεθεί κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου. Μετά από κάθε γύρο, τα λάβαρα εναλλάσσονται μεταξύ των παικτών και κάθε παίκτης τραβάει μία τυχαία κάρτα από το deck του. Καθώς ο αριθμός των γύρων αυξάνεται, το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των κρυστάλλων μάνα που λαμβάνει κάθε παίκτης, έως το μέγιστο των 10.

legends of runeterrocka skip bl

Μόλις παιχτούν, οι κάρτες μπορούν να τοποθετηθούν προς τα εμπρός για άλλη μια φορά για να επιτεθούν ή να αμυνθούν. Όταν επιτεθείτε, εάν δεν υπάρχει αντίθετη κάρτα μπλοκ, η κάρτα θα χτυπήσει το Nexus του εχθρού παίκτη, προκαλώντας ζημιά ίση με την δύναμη της ισχύος της. Εάν η επιτιθέμενη κάρτα είναι απέναντι σε μία κάρτα μπλοκαρίσματος, οι δύο κάρτες θα συγκρουστούν, μοιράζοντας την αντίστοιχη ζημιά μεταξύ τους. Κάθε κάρτα έχει επίσης ένα αμυντικό στατιστικό. Εάν η ζημιά που λαμβάνεται είναι μεγαλύτερη ή ίση με το στατιστικό της άμυνας της κάρτας, καταστρέφεται.

legends of runeterra deck

Υπάρχουν τρεις τύποι καρτών: Champions, Followers, and Spells. Οι Champions είναι οι πιο ισχυρές κάρτες στο παιχνίδι και ο καθένας έχει ένα κριτήριο που, μόλις συναντηθεί, θα ανεβάσει το φύλλο σε μια πιο ισχυρή έκδοση. Οι Followers αποτελούνται από όλες τις άλλες κανονικές κάρτες που παίζονται και τα Spells προκαλούν εφέ όταν παίζονται. Κάθε παίχτης μπορεί να έχει στο deck του μέχρι 40 κάρτες, μέχρι 6 champions και μέχρι 2 περιοχές από τις 7 που υπάρχουν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Legends of Runeterra είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι με κυρίαρχο στοιχείο την στρατηγική. Είναι σίγουρα ένα καλό παιχνίδι που θα το προτείναμε σε όλους και ειδικά σε όσους αρέσουν τα card games.

Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι εδώ για Android και εδώ για iOS.