Επιτέλους, όπως όλοι οι πιστοί περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία, το Animal Crossing: New Horizons έλαβε νέες ενημερώσεις και περιεχόμενο. Ενώ ως επί το πλείστον οι περισσότεροι περιμέναμε απλά μερικά quality of life improvements, η Nintendo μας πρόσφερε πολλά περισσότερα, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου DLC επί πληρωμή, με όνομα Happy Home Paradise, που αποσκοπεί στο να βελτιώσουμε την εμπειρία μας στο νησί. Το New Horizons αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο Nintendo Switch. Παρόλα αυτά, αν έλεγα ότι κάτι του λείπει, αυτό θα ήταν ένας λίγο πιο γενικός σκοπός. Ενώ το παιχνίδι προσφέρει στον παίκτη μερικούς στόχους, όταν αυτοί ολοκληρωθούν, δεν υπάρχουν πολλά ουσιαστικά πράγματα να κανείς από εκεί και πέρα. Πιστεύω, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από εμάς περιμέναμε πώς και πώς νέο περιεχόμενο.

Πρώτα από όλα, το Happy Home Paradise μπορείτε είτε να το αγοράσετε ξεχωριστά στα 25€, είτε να το αποκτήσετε “δωρεάν” μέσω της online υπηρεσίας της Nintendo, Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Έχετε στο νου σας ωστόσο, ότι αν αποφασίσετε να το παίξετε μέσω της online συνδρομής, όταν αυτή λήξει ή για κάποιο λόγο την ακυρώσετε, τότε δε θα έχετε πρόσβαση πια στο DLC. Γενικά αποτελεί ένα ακριβό DLC για τα δεδομένα της κονσόλας, όποτε θα σας βοηθήσω να καταλάβετε αν αξίζει τα χρήματά του για εσάς, μιας και το γεγονός αυτό αποτελεί κάτι εντελώς υποκειμενικό.

Το Happy Home Paradise, λοιπόν, δεν είναι απλά μια μικρή επέκταση του Animal Crossing: New Horizons. Υπάρχει μια πληθώρα άδειων νησιών, τα οποία εκλιπαρούν να γεμίσουν από επίδοξους ταξιδιώτες, που αναζητούν ένα νέο σπίτι μακριά από το δικό τους. Η Lottie, η ιδρύτρια του Happy Home Paradise, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να τους εξυπηρετήσει, αλλά από ότι φαίνεται, χρειάζεται βοήθεια και κάπου εδώ μπαίνουμε εμείς. Οι παίκτες προσλαμβάνονται από τον ήδη γνωστό Tom Nook και έχουν την επιλογή να εργαστούν ως πωλητές. Ο στόχος είναι να βρουν πελάτες και να τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν το προσωπικό τους όραμα για την εξοχική τους κατοικία, το νέο τους μαγαζί ή οτιδήποτε επιθυμούν. Φυσικά, δεν πρόκειται να τα κάνετε όλα δωρεάν, καθώς θα πληρώνεστε με Poki, ένα αντίστοιχο νόμισμα των Bells, και με αυτά θα μπορείτε να αγοράσετε σπάνια έπιπλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας πίσω στο σπίτι στο νησί σας.

Καθώς διακοσμείτε όλο και περισσότερα σπίτια, θα ξεκλειδώνετε νέα διαφορετικά αντικείμενα, νέες δεξιότητες και θα τραβάτε φωτογραφίες των δημιουργιών σας. Στην αρχή ξεκινάτε αρκετά ήπια, διακοσμώντας και τοποθετώντας έπιπλα σε μικρά σπιτάκια και καθώς αναλαμβάνετε περισσότερους πελάτες, θα μπορείτε να διακοσμείτε και εξωτερικούς χώρους, όπως την αυλή, ενώ θα μπορείτε ακόμη να επεκτείνετε το μέγεθος κάθε σπιτιού που περιποιείστε. Αφού βοηθήσετε αρκετούς πελάτες να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους, θα ξεκλειδώσετε κάποια έξτρα πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν, όπως τη δυνατότητα γυαλίσματος επίπλων, τη χρήση καρτών amiibo, τη ρύθμιση του φωτισμού και πολλά άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε συνεχώς νέα κίνητρα για να συνεχίζετε να αναλαμβάνετε δουλειές. Ένας αρκετά πετυχημένος τρόπος για να κρατάει το παιχνίδι ζωντανό, αν με ρωτάτε, μιας και προσωπικά με κράτησε.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το DLC τώρα, είναι ότι αποτελεί ένα άκρως χαλαρωτικό και διασκεδαστικό παιχνίδι. Δεν πρόκειται ποτέ να πιεστείτε ή να εκνευριστείτε με κάτι. Το παιχνίδι ξεκινάει όπως προανέφερα πολύ ήρεμα και απλά, με τον πρώτο πελάτη που καλείστε να αναλάβετε, να έχει μερικά πολύ απλά αιτήματα. Δε χρειάζεται ποτέ να ζοριστείτε και να μαντέψετε τι πρέπει να κάνετε. Απλά διακοσμείτε, χωρίς πολλά πολλά. Όντας διακοσμητής του Happy Homes, η δουλειά σας είναι να πραγματοποιήσετε το όραμα των πελατών. Αν και έχουν προφανώς μερικές συγκεκριμένες απαιτήσεις για τα σπίτια τους, θα εξαρτάται πάντα από εσάς να διαλέγετε το θέμα, την ατμόσφαιρα και να το κάνετε τέλειο με τον δικό σας τρόπο. Το διασκεδαστικό μέρος τώρα, είναι ότι όλα τα σπίτια που διακοσμείτε, έχουν την δυνατότητα να εξελίσσονται συνεχώς. Οι δεξιότητές σας είναι αρκετά περιορισμένες ξεκινώντας, αλλά καθώς κάνετε πρόοδο στο παιχνίδι, μπορείτε όποτε θέλετε να επιστρέψετε σε όποιον πελάτη επιθυμείτε και να εμπλουτίσετε τα πράγματα με τις νέες σας γνώσεις.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε σύντομα τη δουλειά σας. Ενώ ως επί το πλείστον, οι πελάτες δεν θα σας ζητάνε κάτι πολύ τρελό ας πούμε, θα υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι θα θέλουν κάτι αρκετά συγκεκριμένο, όπως ένα ήσυχο, παραγωγικό μέρος όπου θα μπορούν να διαβάζουν και να πιούν έναν καφέ, ή ένα σπίτι με απέραντη απλά για να την αξιοποιήσουν όπως εκείνοι επιθυμούν. Γενικά το DLC προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα και γενικότερα δεξιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μέχρι και αποστολές. Υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα που συνοδεύουν το DLC. Υπάρχουν γύρω στα 50 νέα σπίτια, πολλοί νέοι μηχανισμοί, νέα έπιπλα, και πολλά ακόμη τα οποία συμβάλλουν για να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία.

Αξίζει όμως συνολικά το Happy Home Paradise; Ύστερα από περίπου 15 ώρες στον κόσμο του, θα έλεγα ναι. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε. Μπορείτε να σχεδιάσετε από σχολεία, μέχρι και νοσοκομεία, νέες ικανότητες θα είναι διαθέσιμες, όπως προανέφερα και πιο πάνω, καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, όπως κάποια μαθήματα σχετικά με το γυάλισμα και τον καθαρισμό των εξοχικών σπιτιών, και πολλά ακόμη τα οποία πιστεύω αξίζει να ανακαλύψετε μόνοι σας. Συνολικά, πέρασα υπέροχα χτίζοντας και διακοσμώντας νέα σπίτια. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να κάνετε τους πελάτες σας ευτυχισμένους, ακόμα κι αν η διακόσμηση των σπιτιών μπορεί να γίνει επαναλαμβανόμενη μετά από κάποιες ώρες. Κάτι ακόμα που ίσως με ενόχλησε, είναι ότι δεν μπορείτε ουσιαστικά να κάνετε κάτι άλλο, πέρα από το να διακοσμείτε και να χτίζετε σπίτια. Στο τέλος της ημέρας ωστόσο, το Happy Home Paradise έδωσε στο Animal Crossing: New Horizons μια αναζωογονητική αύρα, η οποία κατά τη γνώμη μου ήταν απαραίτητη.