fbpx

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids – PC Review

Είναι γεγονός πως η Ubisoft και η ομάδα της πραγματικά γνωρίζουν πώς να φτιάχνουν ένα περιβάλλον και να θέτουν εκεί το κατάλληλο κλίμα για να μπορεί να μεταφερθεί ο παίκτης μέσα στην ιστορία που προσπαθούν να εξηγήσουν. Αυτό είναι και ένα από τα ισχυρότερα σημεία του Wrath of the Druids, του νέου DLC του Assassin’s Creed Valhalla που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στο Wrath of The Druids, ο παίκτης καλείται στη Ιρλανδία, για να βοηθήσει τον ξάδερφό του ο οποίος τυχαίνει να είναι και βασιλιάς του Δουβλίνου, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει και την εύνοια του μέγα βασιλιά Flann για να βολέψει τον γιο του. Όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο αναταραχής, όπου ο Flann θέλει να επεκταθεί, αλλά αντιμετωπίζει κοινωνικοπολιτικά προβλήματα, με την κόντρα των δύο θρησκειών αφενός και την ύπαρξη μειονοτήτων αφετέρου, των λεγόμενων Druids. Αυτοί από την άλλη χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τους True Druids από τη μια που βρίσκονται στο παρασκήνιο, και τους Children of Danu από την άλλη, οι οποίοι είναι και οι βασικοί κακοί του παιχνιδιού.

Δεν μπορώ να πω πολλά για τους χαρακτήρες του DLC, μιας και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση ίσως την Ciara, την ποιήτρια του βασιλιά. Ακόμα, το όλο setting είναι ιδιαίτερα οικείο, μιας και δεν έχει κάποια τεράστια διαφορά από το βασικό story του παιχνιδιού, το οποίο ήταν αναμενόμενο.

Ίσως το σημείο που ξεχώρισε για μένα ήταν, όπως ανέφερα και στην αρχή, ο κόσμος. Δεν λέω ότι και αυτός δεν είχε με τη σειρά του τα προβλήματά του με τα διάφορα fast travel σημεία που πάντα ήταν απομακρυσμένα και επομένως σχεδόν άχρηστα. Στο Wrath of the Druids όμως έδινε μια άλλη ζωντάνια, που η Αγγλία δεν είχε. Είτε αυτό έγκειται στη νέα χρωματική παλέτα, είτε στα εντελώς διαφορετικά σκηνικά, πάντως δίνει μια εντελώς νέα αίσθηση. Ιδιαίτερα μου φάνηκαν και τα βράδια, με αυτά να μου δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση, σχεδόν τρόμου, ενώ και η ομίχλη που ενίοτε εμφανίζεται δίνει στο όλο περιβάλλον μια άλλη οπτική.

Πολύ ωραίες προσθήκες στο παιχνίδι ήταν τα Trading Posts και τα Royal Demands. Τα πρώτα είναι μικρά camps, τα οποία πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο παίκτης από εχθρούς, μετά να βρει το Deed για να τα ανακαινίσει και όταν αυτό γίνει να ξοδέψει κάποιους πόρους για να χτίσει σε αυτά κάποια κτίρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κάποια οικονομία στο παιχνίδι, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η αναβάθμιση του Δουβλίνου. Τα Royal Demands είναι ουσιαστικά side missions, στις οποίες όμως προστίθενται και τα Royal Pleas. Αυτά είναι επιπλέον σημεία, όπως για παράδειγμα “Don’t take damage” ή “Remain undetected” και θυμίζουν αρκετά παλιότερα παιχνίδια της σειράς.

Κάπου εδώ βέβαια οφείλουμε να αναφέρουμε και κάποια αρνητικά του Wrath of the Druids. Ενώ κανονικά σε DLC δε θα σχολίαζα τα mechanics για τον απλό λόγο ότι θεωρητικά είναι μια μεταφορά από το βασικό παιχνίδι στο DLC, εδώ αρκετές φορές αντιμετώπισα προβλήματα και bugs, περισσότερα και πιο συχνά μάλιστα από ότι στο κυρίως παιχνίδι. Αυτά περιλάμβαναν κυρίως τους NPCs και διάφορα προβλήματα με αυτoύς, όπως λόγου χάρη το να μπαίνουν μέσα σε πατώματα ή να μην ξέρουν τι να κάνουν στη διάρκεια της μάχης και έτσι απλά να με αφήνουν για να συνεχίσουν τη περιπολία τους.

Ακόμα, για μένα τουλάχιστον, ο αρχικακός και τα κίνητρά του δεν έβγαλαν και ιδιαίτερο νόημα. Είναι αρκετά εύκολο να καταλάβεις ποιος είναι, αλλά στην αρχή κάνεις άλλες υποθέσεις, ενώ τελικά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμα, ενώ το παιχνίδι ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση στα Children of Danu με τους Ancients, το τελικό αποτέλεσμα καταλήγει να είναι αρκετά διαφορετικό, γιατί τα στοιχεία είναι πολλές φορές αρκετά μακριά το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετή ώρα και ταξίδι ίσα για να βρει κανείς κάποιο στοιχείο. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κυριολεκτικά ο παίκτης μπορεί να τύχει και να σκοτώσει κάποιους κατά λάθος, μέσα σε κάποια caves.

Εν κατακλείδι, το Wrath of the Druids, ίσως και να μην είναι το καλύτερο DLC που έχει περάσει από τα χέρια μας όσον αφορά στην ιστορία του, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Η Ιρλανδία του Assassin’s Creed Valhalla προσφέρει έναν πανέμορφο νέο κόσμο μαζί με ιδιαίτερες νέες δραστηριότητες και νέους τύπους αντιπάλων που θα κρατήσουν απασχολημένους μέχρι και τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού.

SCORE

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΤΛΟΥ

Τίτλος: Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13/05/2021
Διαθέσιμο σε: PC, XONE, XSS/X, PS4, PS5
Δοκιμάστηκε σε: PC
Είδος: RPG, Adventure
Προγραμματιστής: Ubisoft Montreal
Εκδότης: Ubisoft
Διανομέας: CD Media

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Το Assassin's Creed Valhalla προσθέτει ένα 10ωρο επιπλέον δραστηριοτήτων και ιστορίας σε έναν αριστουργηματικά σχεδιασμένο κόσμο.
guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια